Manuş Baba'nın efsane şarkısı çalıntı çıktı! / VİDEO

Manuş Baba hayranları büyük şoka uğradı. Son dönemim en çok konuşulan ismi Manuş Baba'nın YouTube'da 77 milyonun üzerinde izlenen şarkısı 'Eteği Belinde' şarkısı çalıntı çıktığı iddia edildi. YouTube'da 77 milyonluk tıklamaya ulaşan birçok dizide kullanılan şarkı Eteği Belinde çanlıntı mı? Manuş Baba iddiaların ardından açıklama yaptı. Çıkan haberler ardından Manuş Baba'nın hayatı, asıl ismi gibi konular yeniden gündeme geldi. Peki Manuş Baba kimdir, asıl ismi ne? Manuş Baba'nın Eteği belinde şarkısı çalıntı mı? Manuş Baba'nın popüler şarkısı, 'Dönersen Islık Çal' isimli şarkının sahibi olduğu iddia edilen ve konu hakkında yazılı belgelerle gündeme gelen Atilla Yılmaz'ın kim olduğu ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Atilla Yılmaz kimdir? Detaylar haber özette...

Manuş Baba hayranları büyük şoka uğradı. Son dönemim en çok konuşulan ismi Manuş Baba'nın YouTube'da 77 milyonun üzerinde izlenen şarkısı 'Eteği Belinde' şarkısı çalıntı çıktığı iddia edildi. YouTube'da 77 milyonluk tıklamaya ulaşan birçok dizide kullanılan şarkı Eteği Belinde çalıntı mı? Manuş Baba iddiaların ardından açıklama yaptı. Çıkan haberler ardından Manuş Baba'nın hayatı, asıl ismi gibi konular yeniden gündeme geldi. Peki Manuş Baba kimdir, asıl ismi ne? Manuş Baba'nın Eteği belinde şarkısı çalıntı mı? Manuş Baba'nın popüler şarkısı, 'Eteği Belinde' isimli şarkının sahibi olduğu iddia edilen ve konu hakkında yazılı belgelerle gündeme gelen Atilla Yılmaz'ın kim olduğu ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Atilla Yılmaz kimdir? Detaylar haber özette...

MANUA1

SÖZ VE MÜZİK MANUŞ BABA DENİLİYORDU AMA...

Mynet'te yer alan habere göre Sanatçı Atillla Yılmaz 2005 yılında piyasaya çıkardığı albümündeki eser ile ilgili olarak sevenlerim “senden gayrı” isimli parçamın kopyası olduğunu söylediklerinde şarkıyı dinledim. Söz ve müziği "Manuş Baba" yazan parçanın müziği benim 2005 yılında yayımladığım “senden gayrı” eserimle aynısı olduğunun farkına vardım. Bu konuyla ilgili olarak yasal tüm işlemleri başlatıp emeğime sahip çıkacağım” diye konuştu.

MANUŞ BABA'NIN INSTAGRAM HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE:

-bi’ garip basın açıklaması!..
valla nerden bulaştık bu işe bilmiyorum..‬
‪vaktiyle atari salonunda oyun oynamak için evden ufak tefek bir şeyler arakladığımız oldu da böyle “hırsız” damgası vurularak ortada dolaşan haberler mevzusu biraz ağır yani.. benim, bizim, dostlarım, ailem için.. kaldı ki “emek” ailemden öğrendiğim, içimde taşıdığım bunu hayatım boyunca yol arkadaşlarımla, dostlarımla bu zamana dek beni destekleyenler ile paylaşmaktan mutluluk ve onur duyacağım bir şeyken böyle emek hırsızlığı ithamı ile karşılaşmak çok da ezici bir şey değil benim için açıkcası!.. ‬ ‪vicdanım ile ilgili herhangi bir telaş yaşamıyorum. üzüldüğüm tek nokta var ki “tanımadığım, bilmediğim, dinlemediğim, iyi niyetten yoksun, benim için müzikal olarak çok uç bir noktada olan eser sahibi, (sahipleriyle) ile öyle bir benzerliğin olma ihtimali ve kendimin aynı hisleri paylaşmış olma ihtimalidir beni yaralayan..” Ben yazdım, ben ürettim derken o özel hislerimin çokta özel kılınmayacağı bir durumla karşılaşmaktır beni kıran. ‬ ‪Gelelim şuna ki demem gereken bir şey daha var.. “Msg dışında, Mesam’a başvurulmuş çalıntı, benzerlik adına başka bir eser sahibine ait başka bir dilekçe daha bulunuyor.”‬ ‪Nasıl çıkacağız bu işin içinden bilememekle popülerlik, ün vs.. mevzusu da kolay iş değilmiş arkadaş.. Ne karakter kaldı, ne ana, ne baba..‬ ‪Memleketin dört bi’ yanında şarkılar, türküler ile bir araya geldiğim her sahnede bizi bir arada tutan ne varsa ona inanıyor ve bu güzelliğin bizi iyileştireceğini, kurtaracağını düşünüyorum dedim.. Memlekette her şey artık o kadar anormal ki kötü adamlar, kötü kadınlar çiçeğe, doğaya, sevgiye, dostluğa, insanca yaşam taleplerine karşı durup bunun mizahını yapıp gülünç buluyorlar.. ‬ ‪şimdilik buralardayım.. hayatımda popülerlik, ünden, şöhretten daha öte şeyler var.. ahlaklı olmak, insan olmak, memleketin, dünyanın farkında olmak, ailem, dostlarım, sevdiklerim.. ‬ ‪varsın sizin olsun ününüz, şöhretiniz.. ‬ ‪şu memlekette hiçbir şeyin benim istediğim gibi olmayacağını anlamış olmakla beraber asla bu hayal kırıklıklarından dolayı da vazgeçecek...

ATİLLA YILMAZ KİMDİR?

Atilla Yılmaz'ın kendi sayfasında bulunan biyografisi;

ATALLA_YILMAZ

Atilla Yılmaz aslen Trabzonlu olup İstanbul'da doğup büyümüştür. Kendisi albümlerinden de anlaşılacağı gibi milliyetçi, vatansever ve idealist bir Türk gencidir. Çok küçük yaşlardan itibaren Ülkü Ocakları'nın birçok kademesinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bağcılar Ülkü Ocakları Başkanlığı, Genel Merkez Kültür ve Sanat Masası Başkanlığı, İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcılığı gerçekleştirdiği görevler arasında yer almaktadır.

Müzik ile tanışması da yine çok küçük yaşlarda olmuştur. Özellikle bağlama sazına olan tutkusu okul çağlarında gece yarılarına kadar uykusuz kalmasına rağmen, öğrenme başarısı ve çalabilme hazzı ile sonuçlanmıştır. Atilla Yılmaz yaşıtlarından farklı olarak daha 15'li yaşlarında bağlaması ile Türkiye’nin dört bir yanını karış karış gezerek etkinliklere katılmaktaydı. Daha sonra sazında ustalaşan Yılmaz yapmış olduğu beste ve söz yazarlığı ilede başarılarına yenilerini ekledi.

İlk olarak 1995 yılında "Haykırın" isimli bir albümü piyasaya çıktı. Daha sonra Grup Ötüken’in solisti olarak bir çalışma daha gerçekleştirdi. Sonra dağıtımında sorunla karşılaşılan "Oy Leyli" albümünü hazırladı. 2005 yılında ise Türk'ün yiğit sesini daha geniş kitlelere ulaştırmak için "Vaktidir" dedi. Ve bu albüm durgun müzik piyasasında 30 bin gibi bir sayıya ulaşarak rekora koştu. Müzik firması tarafından ödüllendirilen Türk'ün yiğit sesi bu arada yurdun dört bir yanında daha büyük bir hayran kitlesi ile buluşmaya devam etmekteydi. İki yıl aranın ardından bu defa "Vur" isimli çalışması ile yine dillerden düşmeyecek eserlerini gönüldaşları ile buluşturdu. 2011 yılında Uyan ve 2013 yılında Yürüyün albümleriyle dinleyicilerinin gönlünü fethetti. Son olarak 2015 yılında Benim Türküm albümüyle çok daha geniş dinleyici kitlelerine ulaştı.

MANUA

MANUŞ BABA KİMDİR?

1 Aralık 1986 tarihinde Manuş Baba, Manuş adını çocukluk dönemi anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş olarak seslenmesiyle almıştır. ''Baba'' ise bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan, ilk sesleniş, ilk kelimedir. İnsan olabilmenin o derin kaygısını taşımanın ve bunun için emek harcamanın önemini kendi babası ile keşfettiğini dile getiren sanatçı; çocukluk ve ilk gençlik dönemi arasında kendisinde bıraktığı hatırası önemli izler ile kendi babasının, Manuş Baba karakterinin oluşmasında ve ismini bu şekilde duyurmasında önemli etkileri olmuştur.

Tarsus’ta doğan ve çocukluğunun büyük bir kısmını burada geçiren Manuş Baba, babasının mevsimlik işçiliğinden dolayı 1996 yılının bahar aylarında ailesiyle birlikte Antalya’ya yerleşti. İlkokul ve ortaokul eğitimini Barbaros İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini Antalya Gazi Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında babasının kendisine aldığı gitarla müziğe ilk adımını atan Manuş; gitar, şan ve müzik eğitimi aldığı derslerden sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünü kazandı. O dönemlerde kendi cover ve beste kayıtlarını sosyal ağlarda paylaşarak ismini duyurdu. 2015 yılı itibariyle müziğine ilgiyle yaklaşan Murat Kınay ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı.

Çok yönlü müziğinde geleneksel seslerden ilham alan Manuş Baba için, Antalya’dan İstanbul’a uzanan müzik yolculuğu birçok yeniliği de beraberinde getirdi. 2016’nın başlarında “Albümsüz Türkiye Turnesi” kapsamında birçok şehirde dinleyenleriyle buluşan sanatçı, “Birbirimize İyi Gelelim” diyerek sevginin gücüne dikkat çekti.

Konserler tüm hızıyla devam ederken Manuş Baba, “Dönersen Islık Çal” adlı ilk albümünü dinleyenlerine bir hediye sunma düşüncesiyle Mayıs 2017’de Kınay Production etiketiyle yayınladı. Albüm, birçok sanatçıya tanıklık eden Erekli –Tunç Stüdyolarında kaydedildi. Birbirinden değerli müzisyenlerin katkıda bulunduğu bu albümde Manuş Baba’ya; Klavye kayıtlarında Tansu Çuhacı, Elektrik ve Akustik gitar kayıtlarında Akın Eldes ve Onur Taşkan, Bass Gitar kayıtlarında Erdinç Ayar, Davul kayıtlarında Ata Erdem Şimşek, Klarnet kayıtlarında Bilge Kaan, Vural Ardıç ve Mertcan Kıranda, Bağlama kayıtlarında Ayhan Aydın ve Ud kayıtlarında Volkan Şenlendirici gibi eşsiz müzisyenler eşlik etti. Albümün mix çalışmaları Mert Kasap ile mastering çalışmaları ise New York’ta Andy Vandette ile tamamlandı. Albümde deneysel bir ruha sahip olan birbirinden farklı 11 şarkı yer alıyor. Manuş Baba’nın kendi söz ve müziğinin bulunduğu şarkıların yanı sıra aynı zamanda “Dönersen Islık Çal” albümünde Ülkü Aker, Cemal Süreya ve Ahmed Arif dokunuşları da bulunuyor.

Başarılı sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır.

Senden Gayrı şarkısının sözleri

SENDEN GAYRI

Sen tanırsın beni ancak
Varım mı var senden gayrı
Bu şehirde tutunacak
Dalım mı var senden gayrı

Tek koyma yar bu rüyada
Mahcup etme beni ara
Yıkılası şu dünyada
Kârım mı var senden gayrı

Ak sevdama kara sürme
Cahil sanma ve hor görme
Yüreğimi yere vurma
Yarim mi var senden gayrı

Manuş Baba'nın efsane şarkısı çalıntı çıktı! / VİDEO ile ilgili etiketler Manuş Baba eteği belinde eteği belinde çalıntı mı manuş babanın hayatı manuş baba kimdir atilla yılmaz kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.