Mandalina kilo aldırır mı? Kilo yapar mı? Diyette kaç mandalina yenilir?

Mandalina kilo aldırır mı sorusu özellikle kış aylarında diyet yapan insanların merakla araştırdığı bir konu. Kış mevsiminde en çok tükettiğimiz meyvelerden olan Mandalina kilo yapar mı?

Mandalina, kış aylarında bolca tükettiğimiz meyvelerdendir. Güney Koreli bilim adamları mandalinanın kilo verdirdiğini, karaciğer ve karın bölgesinde toplanan yağların yakımına yardımcı olduğunu belirtti.

MANDALİNA KİLO ALDIRIR MI?

Güney Koreli bilim adamları mandalinanın kilo verdirdiğini, karaciğer ve karın bölgesinde toplanan yağların yakımına yardımcı olduğunu belirtti.

Araştırmacılar obez okul çocuklarını 2 ay boyunca gözlemledi. Öğrencilere 2 ay boyunca düzenli olarak mandalinalı içecekler verildi. Ayrıca jimnastik yapmaları da istendi.

Mandalina Kalori Değeri Nedir 1 Adet Mandalina Kaç Kalori

İkinci kontrol grubu ise jimnastik salonuna gönderilirken, onlara mandalina suyu verilmedi.Sonuçlara göre birinci gruptaki öğrencilerde % 1.5 oranında kilo verme gözlemlendi.

Başka bir araştırma da laboratuar fareleri üzerinde gerçekleştirildi. Hayvanlara enjekte edilen mandalina konsantresi sonucunda karın yağlarında % 59’luk azalma kaydedildi. Hayvanların toplam kilosu ise % 45 oranında azaldı.

Doktorlar bu araştırmalar sonucunda C vitamini açısından yüksek ve pek çok faydası bulunan mandalinanın, kilo kaybında da yardımcı olduğu sonucuna ulaştı.

Mandalina kilo aldırır mı? Kilo yapar mı? Diyette kaç mandalina yenilir? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı mandalina
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.