Malatya yarın 20 Ocak okullar tatil mi? Perşembe Malatya'da üniversitelere kar tatili var mı?

Malatya'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil mi sorusu yeniden gündem oldu. Kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediği Malatya'da yarın 20 Ocak okullar tatil mi? Peki, yarın Malatya'da üniversitelere tatil var mı?

Meteoroloji’den gelen son dakika uyarılarının ardından akşam saatlerinde Malatya ve il genelinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Öğle saatlerinden sonra başlayan ve akşam saatlerinde de etkisini iyice hissettiren kar yağışından dolayı ana ve ara yollardaki araçları ile ilerlemekte vatandaşlar zorluk yaşadı.

Malatya 20 Ocak Okullar Tatil Mi?

Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya’da son olarak 19 Ocak Çarşamba gününde il genelinde tüm okullar tatil ilan edilmişti.

Malatya yarın 20 Ocak okullar tatil mi? Perşembe Malatya'da üniversitelere kar tatili var mı?

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 19 Ocak Çarşamba günü için eğitime ara verildiğini belirterek, "İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 19 Ocak 2022 Çarşamba günü bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 19 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" dedi.

Malatya’da 20 Ocak Perşembe gününde okulların tatil ilan edilip edilmeyeceği konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

 

Malatya yarın 20 Ocak okullar tatil mi? Perşembe Malatya'da üniversitelere kar tatili var mı? ile ilgili etiketler Malatya Kar tatili Son dakika okullar malatya valiliği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.