Makarna mı, mantı mı daha sağlıklı?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet'e yazdığı bugünkü yazısında makarnanın mı, mantının mı daha sağlıklı olduğu konusuna değindi. Müftüoğlu yazısınında yemeklerin nasıl pişirilmesini gerektiği yönündeki tavsiyelerini de okurlarına iletti.

Hürriyet'teki yazısında yıllardır hangisinin daha yararlı olduğu konusunda ortak bir fikre varılamayan 'makarna' ve 'mantı' konularına değinen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, mantıyı makarnaya tercih etmek gerektiğini belirtti.

İşte Müftüoğlu'nun o yazısı:

"İkisinin de kendine has lezzeti, besleyici yönleri var. Eğer İtalyan mutfağına tutkun biriyseniz makarnayı, Anadolu mutfağını tercih ediyorsanız mantıyı tercih edin. Makarnayı tercih ettiğinizdeyse onu az pişirmenizi, mümkünse yoğurt veya kıymayla tüketmenizi tavsiye ederim.

Zira az pişmiş ve proteinle evlendirilmiş (!) makarnanın lezzeti daha fazla, zararı daha azdır. Az pişmiş makarnanın “kan şekerini aniden yükseltip insülin patlamalarına yol açma” ihtimali azalır.

 Mantıya gelince... Mantı bir hamur işi mucizesidir.

İçine yerleştirilen kıyma ve üzerine eklenen yoğurt mükemmel bir “karbonhidrat-protein evliliği” örneğidir. Lezzet de, besleyicilik de, zarar verme ihtimalini azaltma mantığı da 10 numaradır.

Kısacası mantıda sadece lezzet değil, mantık da var. Dolayısıyla mantıyı makarnaya tercih etmek lazım."

Yazının tamamı için tıklayın.

Makarna mı, mantı mı daha sağlıklı? ile ilgili etiketler Hürriyet Osman Müftüoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.