Macaristan’dan koşa koşa deprem bölgesine geldi; gözyaşlarına hakim olamadı! İşte o anlar

Dünyanın dört bir yanından deprem bölgesine gelen arama kurtarma ekipleri, AFAD koordinasyonunda canla başla çalışmaya devam ederken; Macar kurtarma ekibinin liderinden duygu yüklü bir açıklama geldi.

Türkiye’yi yasa boğan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından uluslararası alarm veren Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımına pek çok ülke koştu. Yunanistan’dan İsrail’e Rusya’dan; Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD); Japonya’dan Gürcistan’a kadar çok sayıda ülkeden gelen arama kurtarma ekipleri, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonluğunda arama ve kurtarma çalışmalarına başladı. O çalışmalardan biri Macar ekibi duygulandırdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Kahramanmaraş Elbistan olan iki depremin ardından 10 ili etkisi altına alan yıkımda arama ve kurtarma çalışmaları bugün de devam etti. Bölgede yer alan arama ve kurtarma ekipleri, büyük bir titizlikle çalışırken; ilk 100 saatin geride kaldığı deprem bölgelerinde bazı mucizevi kurtarma anları da yaşanmaya başladı. O anlardan biri Macar arama kurtarma ekibi liderini çok duygulandırdı.

MACAR KURTARMA EKİBİ, ANTAKYA’DA ÇALIŞIYOR

Tüm dünyadan gelen arama ve kurtarma ekipleri AFAD tarafından bölgelerde görevlendirdi. Türk gönüllüler ve yetkililer ile çalışan Macar kurtarma ekibi ise Hatay Antakya’da görev aldı. Depremzedeleri kurtarmak için Antakya’da olan Macar ekip, deprem sonrası mucizevi bir kurtuluşa imza attı.

Macar ekip, deprem altında kalan küçük bir kız çocuğunu kurtarmak için depremden büyük bir çaba sarf etti. Öyle ki, kurtarma çalışmaları 10 saat sürdü. Kız çocuğunu kurtarmayı başaran Macar ekibin lideri ise, gözyaşlarını tutamadı.

MACAR KURTARMA EKİBİNİN LİDERİ O ANLARI ANLATTI

Macaristan’dan koşa koşa deprem bölgesine geldi; gözyaşlarına hakim olamadı! İşte o anlar

Kız çocuğunu kurtarmanın verdiği sevinç ve gururu yüzlerine takınan Macar ekip, olaydan etkilendi. Gözyaşlarını gizleyemeyen Macar ekibinin lideri ise, Antakya’dan gelen mucize haber sonrasında ilginç bir cümle kurdu.

Yaşanan depremin boyutunu anlatmak için ilginç bir söz seçen Macar ekibin lideri, kameralara; “50’den fazla felaket gördüm, genelde duygulanmıyordum” dedi. Ardından gerçekleştirdikleri kurtarmayı anlatan Macar ekip lideri, gözyaşlarını tutamamasıyla dikkat çekti. Enkazdan çıkarılan küçük kız çocuğu tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

Macaristan’dan koşa koşa deprem bölgesine geldi; gözyaşlarına hakim olamadı! İşte o anlar ile ilgili etiketler Macaristan AFAD deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.