Lübnan'da ekonomik kriz ve düşük öğretmen maaşları yüzünden okullar gecikmeli açılacak!

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülkedeki yeni eğitim ve öğretim döneminin bir ay gecikmeli olarak başlayacağını duyurdu. Okulların gecikmeli açılmasının nedeni ülkedeki ekonomik kriz ve düşük öğretmen maaşlarından kaynaklandığı ifade ediliyor

Lübnan Eğitim Bakanlığı, normal şartlarda 1 Eylül'de açılması beklenen devlete ait ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitim takvimi hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, ülkedeki eğitim kurumlarının, kapılarını öğrencilere 3 Ekim'de açmasına karar verildiği kaydedildi.

EKONOMİK KRİZ EĞİTİMİ DE VURDU

Eğitim Bakanlığı, gecikmeli açılış kararına ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, ülkede 2019'dan beri devam eden ekonomik krizin neden olduğu tahmin ediliyor.

KAMU ÇALIŞANLARI GREVDE

Lübnan'da temmuz ayından bu yana birçok kamu çalışanı düşük maaş ve sürekli artan enflasyon nedeniyle süresiz sivil grevde.

Lübnan lirasının dolar karşısındaki sert kaybından sonra memur maaşlarında çok ciddi bir düşüş yaşandı. Lübnan'da yeni ataması olmuş bir sınıf öğretmeni krizden önce 1200 dolar alırken şu anda ise yaklaşık 100 dolar maaş alabiliyor.

Lübnan'da ekonomik kriz ve düşük öğretmen maaşları yüzünden okullar gecikmeli açılacak! ile ilgili etiketler Lübnan Okul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.