Liselerde karne verilecek mi? 1. dönem ilkokul ortaokul karneleri ne zaman verilecek?

Öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan ‘karneler verilecek mi’ sorusunun yanıtı cevap buldu. Pandemi sürecinde ilkokul, ortaokul ve liselerde 1. dönem karnelerinin ne zaman verileceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki; ilkokul, ortaokul ve liselerde liselerde karne verilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı; ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin 1. dönem karneleri konusunda gerekli olan bilgileri kamuoyu ile paylaştı. 2021 yılına giriş yaptığımız şu günlerde ilk dönemin sonlarına doğru gelinirken öğrenciler karnelerin durumunu ne notların neye göre verileceğini merak eder oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk dönemin sona ereceği 22 Ocak 2021 tarihine kadar ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitimin devam edeceğini ve daha sonrasında koronavirüs vakalarında azalma olması durumunda ise yüz yüze eğitimi tekrardan gözden geçirebileceklerini dile getirdi.

Karneler verilecek mi?

Ziya Selçuk öncelikle liselerde karne basımının ve dağıtımının yapılmayacağını söyledi. Dijital karne gibi bir durumun söz konusu olduğunu hatırlatan Selçuk, liselerde ilk dönem sona erdikten sonra notlandırma sürecinin bitiminde karne olabileceğini dile getirdi.

Liselerde karne verilecek mi? 1. dönem ilkokul ortaokul karneleri ne zaman verilecek?

Selçuk, 22 Ocak'ta başlayacak sömestr tatili öncesi öğrencilere dijital karne verilebileceğini söyleyerek, yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını, o yüzden de dijital karneye daha sıcak baktıklarını belirtti. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabileceğini ifade eden Selçuk, çocuklarımız ve velilerimiz açısından en kolay hangisi olursa onu düşündüklerini dile getirdi.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.

Ayrıca, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

 

Liselerde karne verilecek mi? 1. dönem ilkokul ortaokul karneleri ne zaman verilecek? ile ilgili etiketler lise Karne ilkokul ortaokul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.