LGS kitapçığı verilecek mi? 2021 LGS sınavı soru cevapları ne zaman yayınlanacak?

1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin giriş yaptığı 2021 LGS sınavı gerçekleştirildi. Saat 09.30’da başlayan ilk oturumun hemen ardından ikinci oturumda öğrenciler ter döktü. Şimdi öğrenciler 2021 LGS kitapçığı verilecek mi sorusunun yanıtını aradı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS sınavında öğrenciler, iki oturum halinde daha iyi bir liseye giriş yapmak adına ter döktü. İlk oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve İngilizce sözel soruları; ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri sayısal soruları öğrencilere yönlendirildi.

LGS Kitapçığı Veriliyor Mu?

Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplamda 90 soru yönlendirildi. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başladı.

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında, 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulunduruldu.

LGS kitapçığı verilecek mi? 2021 LGS sınavı soru cevapları ne zaman yayınlanacak?

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü, sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

LGS sınav sonuçlarının ise 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edileceği kaydedildi.

LGS Sınavı Soru Cevapları Ne Zaman Yayınlanır?

Talep edilmesi durumunda, sınav oturumları tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları veli ya da öğrenciye verilebilecek. Talep edilmeyen soru kitapçıkları millî eğitim müdürlükleri tarafından okullarda kullanılmak üzere toplanacak. LGS soru ve cevaplarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gün içinde online olarak yayımlaması bekleniyor.

LGS kitapçığı verilecek mi? 2021 LGS sınavı soru cevapları ne zaman yayınlanacak? ile ilgili etiketler LGS LGS Kitapçığı Soru Cevapları
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.