Lezzetli ama pek bilinmeyen bir tarif isteyenler, bu tatlıya bayılıyor! Tadına doyulmayan Antep fıstıklı lokum puding tarifi…

Tatlılar, pek çok kişi için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Ancak klasik tariflerden sıkılanlar, yeni tarifler arıyor. Yeni tarif arayanların vazgeçilmezleri arasında Antep fıstıklı puding yer alıyor. İşte detaylar…

Tatlılar, yemeklerden sonra sıklıkla tüketiliyor. Yemeği tatlı yiyerek geçiştiren de çok sayıda kişi bulunuyor. Türk mutfağında sütlü ve hamur işi tatlıları yer alıyor. Her damak tadına hitap eden bir tatlıyı, Türk mutfağında bulmak mümkün oluyor.

Bazen klasik tatlardan sıkılanlar yeni bir tarif arayışına giriyor. Özgün bir tarif arayanlar için pek çok alternatif bulunuyor. Bunlardan biri de Antep fıstıklı lokum puding oluyor. Bu tarifi son derece kolay bir şekilde hazırlamak mümkün oluyor. Bu tarifi deneyenler, tadına doyamıyor.

ANTEP FISTIKLI LOKUM PUDİNG İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Antep fıstıklı lokum puding için bir paket Antep fıstıklı puding gerekiyor. 1 su bardağı süt de gerekli malzemeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda 1 su bardağı krema da tarif hazırlanırken kullanılıyor.

1 su bardağı krema da malzemelerin arasına ekleniyor. 6 adet kremalı kakaolu bisküvi, iri kıyılmış Antep fıstığı ile tüm malzemeler tamamlanıyor.

ANTEP FISTIKLI LOKUM PUDİNG YAPILIŞI

Lezzetli ama pek bilinmeyen bir tarif isteyenler, bu tatlıya bayılıyor! Tadına doyulmayan Antep fıstıklı lokum puding tarifi…

Antep fıstıklı lokum puding için ilk olarak süt ve kremanın tencereye alınması gerekiyor. Ardından üzerine puding ekleniyor. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişiriliyor. Puding kaynamaya başladığında altı kapatılıyor ve bir-iki dakika daha pişiriliyor.

Pişen puding ocaktan alınıyor. 1 dakika daha karıştırılıyor. Kremalı bisküviler, iri şekilde kırılarak pudinge ilave ediliyor. Ardından karıştırılmaya devam ediliyor. Dikdörtgen kalıbın içerisine streç film seriliyor. Hazırlanan karışım kalıba konuluyor ve yayılıyor. Üzerine de streç film kapatılıyor. Ardından en az üç saat karışımın buzdolabında beklemesi gerekiyor.

Bekleme süresi tamamlanınca buzdolabından çıkarılıyor. Bıçak yardımıyla küçük boyutlarda olacak şekilde kesiliyor. Kesilen dilimlerin Antep fıstığına bulanması ve bu şekilde tüketilmesi gerekiyor.

Bu tarif, alternatif bir lezzet arayanların bir hayli hoşuna gidiyor. Bu sayede farklı lezzetlerle tanışmak mümkün oluyor.

Lezzetli ama pek bilinmeyen bir tarif isteyenler, bu tatlıya bayılıyor! Tadına doyulmayan Antep fıstıklı lokum puding tarifi… ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.