Lev Aslan Dermen’a Türk vatandaşlığı verildi mi?

Sezgin Baran Korkmaz'ın kara para aklama suçlaması ile dahil edildiği davanın sanığı Lev Aslan Dermen’a Türk vatandaşlığı verildiği iddia edilmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü o iddialara yanıt verdi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Lev Aslan Dermen'a (Levon Termendzhyan) Türk vatandaşlığı verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın ve sosyal medya mecralarında yer alan Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan)'e Türk vatandaşlığı verildiği iddialarına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte; manipülasyonlara yol açmamak amacıyla iddialara konu olan Lev Aslan Dermen ve Levon Termendzhyan ad veya soyadı bilgileri ile benzerlik ve harf içermesi ile yapılan sorgu sonucunda, nüfus kütüklerinde herhangi bir kayıt tespit edilmemiş olup ayrıca devam eden vatandaşlık başvurusunun da bulunmadığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

LEV ASLAN DERMEN DAVASI

Lev Aslan Dermen, Utah Bölge Mahkemesi'nde görülen davada Jacob Ortell Kingston ve Isaiah Kingston kardeşler ile birlikte kara para aklamaktan suçlu bulunmuştu. Mahkeme Lev Aslan Dermen’in Amerikan Vergi Kuruluşu’nu (IRS) dolandırıp elde ettiği parayı nerede akladığı ve federal hükümetin el koymak istediği mal varlıkları ve transfer edilen paraların listesini talep etmişti. ABD’deki davada, Kingston kardeşler haklarındaki suçlamaları kabul etmiş, Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırdıklarını itiraf etmişlerdi. Dermen ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, jürili seri duruşmalarda yargılanarak suçlu bulunmuştu.

 

Lev Aslan Dermen’a Türk vatandaşlığı verildi mi? ile ilgili etiketler Lev Aslan Dermen Türk vatandaşlığı sezgin baran korkmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.