La Liga'dan UEFA'ya şikayet! "Juventus'a acil sportif yaptırım"

İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu La Liga yönetim kurulu, kulüp başkanı ve yönetim kurulu istifa eden İtalya'nın Juventus kulübüne "acil sportif yaptırım" uygulanmasını istedi.

İtalyan devi Juventus'ta kulübün başkanı Andrea Agnelli ve yönetim kurulunun istifasının yankıları sürüyor.

Agnelli ailesinin sahibi olduğu Exor Holding'den bugün yapılan açıklamada, kulüp başkanlığına muhasebeci Gianluca Ferrero'nun getilrildiği belirtildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından La Liga yönetimi, UEFA'dan İtalyan ekibine yaptırım talebinde bulundu.

La Liga'nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "La Liga, uzun süredir Finansal Fair Play kurallarının uygulanması ve bunlara uyulması konusunda en büyük savunuculardan biri oldu. Bu yılın nisan ayında La Liga, Juventus'la birlikte Manchester City ve Paris Saint Germain'le ilgili şikayette bulundu. Juventus yönetim kurulunun istifasının ardından La Liga, sportif yaptırımlarının uygulanmasını talep ediyor. Juventus yönetiminin istifası, UEFA Finansal Fair Play kurallarının ihlal edildiğini kabul ettiklerini gösteriyor. Futbolumuzu koruyun" ifadeleri yer aldı.

İSTİFALAR BASINDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

İtalyan basınında genel olarak "Juventus'ta deprem" başlığıyla yer alırken, Corriere dello Sport gazetesi haberi, "Başkan 12 yıl ve 9 lig şampiyonluğunun ardından bırakmak zorunda kaldı" ve "İstifa ettiler" başlıklarıyla duyurdu.

La Gazzetta dello Sport "Juve'de devrim" manşetini atarken, Corriere della Sera "Juve'de deprem, bütün yönetim kurulu gitti", La Stampa gazetesi ise "Juventus yeni sayfa açıyor" başlıklarını kullandı.

AGNELLI'Yİ İSTİFAYA GÖTÜREN SÜREÇTE "PRISMA" SORUŞTURMASI

İtalyan basınına göre, Andrea Agnelli ve yönetim kurulunu istifaya götüren süreç, kulübün 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının incelendiği Torino Cumhuriyet Başsavcılığının Mayıs 2021'de başlattığı "Prisma" soruşturmasıyla bağlantılı. Söz konusu soruşturma çerçevesinde, Kasım 2021'de ve Mart 2022'de kulübün Torino, Milano ve Roma kentlerindeki ofislerinde aramalar da yapılmıştı.

Siyah-beyazlı kulüpte söz konusu dönemde yer alan bazı yöneticiler ile futbolcular Paulo Dybala, Alex Sandro ve Federico Bernardeschi de savcılık tarafından soruşturma çerçevesinde bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcıların, kulübün 2019-2021 dönemi mali hesaplarında özellikle futbolcu transferleri ve maaşlarında, haksız kazanç, eksik ya da yanlış beyan gibi mali usulsüzlükler tespit ettiği belirtilmişti.

Başsavcılığın soruşturmasını geçen ekim ayında tamamlamasına ek olarak, İtalya Piyasa Denetleme Kurulunun (CONSOB) bu sürece dair tespit ettiği eksikliklerin, kulüp yönetimini istifaya götürdüğü, Agnelli ve yönetiminin kulübün çıkarlarını korumak için istifa kararı aldığı basına yansımıştı.

 
La Liga'dan UEFA'ya şikayet! "Juventus'a acil sportif yaptırım" ile ilgili etiketler Juventus Serie A La Liga
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.