Kyrie Irving oruç tutuyor: "Çünkü Müslüman toplumun bir parçasıyım"

Kısa süre önce Müslüman olduğunu açıklayan NBA yıldızı Kyrie Irving, Ramazan ayında oruç tuttuğunu söyledi. Irving, Nets-Celtics maçının basın toplantısında, "Müslüman topluluğunun bir parçası olmaktan ve doğru şeyler yapıyor olmaktan mutluyum. Oruç da bunun bir parçası. Kendimi kutsanmış hissediyorum" dedi.

NBA'de şampiyonluk mücadelesi veren Brooklyn Nets'in All-Star oyun kurucusu Kyrie Irving, Ramazan ayında otuç tuttuğunu açıkladı. Nisan ayının başında 4.3 milyon takipçili Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Müslüman olduğunu duyuran 29 yaşındaki yıldız basketbolcu, dün de Amerikan medyası aracılığıyla "Müslüman topluluğunun bir parçası olmaktan ve doğru şeyler yapıyor olmaktan mutluyum. Oruç da bunun bir parçası. Kendimi kutsanmış hissediyorum" dedi.

Brooklyn Nets'in Boston Celtics'i 109-104 mağlup ettiği maçın basın toplantısında kendisine son dönemde "Ramadan Kyrie" lakabı takılmasıyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Kyrie Irving, "İnsanların bununla ilgili merak ettiği çok sayıda soruları var. Evet, ben de Ramazan ayının bir parçasıyım Müslüman kardeşlerim. Söylemek istediklerim bunlar. Allah'a karşı hizmetimi yerine getirmeye devam ediyorum" dedi.

Irving'in isim değiştirip değiştirmediği bilinmiyor. Amerika'da Müslüman olan sporcular vaftiz edilmiş isimlerini değiştirmeleriyle biliniyor.

NBA yıldızları arasında Müslüman olan ilk isim Kyrie Irving değil elbette... NBA tarihinin en büyük yıldızlarından ve basketbolun küresel çapta sevilmesini sağlayan sembol isimlerden Lew Alcindor, 1980'li yılların başında Müslüman olduğunu açıklamış ve Kareem Abdul-Jabbar ismini almıştı.

Kyrie Irving oruç tutuyor: "Çünkü Müslüman toplumun bir parçasıyım" ile ilgili etiketler Kyrie Irving NBA kareem abdul-jabbar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.