KYK Kredi Faizi Var mı? KYK Kredisi Ne Kadar?

KYK Kredi Faizi Var mı? KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. Yüksek öğrenim öğrencileri e devlet'ten burs ve Öğrenim kredisi sonuçlarını sorgulamaya başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle aksamaların yaşandığı KYK kredisi ne kadar?

KYK kredi faizi var mı, KYK öğrenim kredisi ne kadar 2021? Kredi Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurularını takip edenler KYK burs sonuçlarının açıklandığını gördüler. Milyonlarca yüksek öğrenim öğrencisi 2021 KYK kredisi ne kadar, KYK öğrenim kredisi ne kadar 2021 sorularına yanıt aramaya başladı.

KYK KREDİSİ NE KADAR 2021?

Geçtiğimiz yıl zam yapılan KYK bursları bu yıl öğrencinin maddi durumuna bağlı olarak değişebiliyor. 2021 KYK burs ücreti 650 TL'dir.

Her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında TC kimlik numarlarına göre dağıtılan KYK burslarına geçtiğimiz yıl zam yapıldı. Yüksek Lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL olurken Doktora burs ve kredi ücreti 1950 TL oldu.

KYK KREDİ FAİZİ VAR MI?

KYK tarafından sağlanan kredilere faiz uygulamaktadır. Faiz oranı ise Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) belirlenmektedir. Kredi alan öğrenciden alınacak toplam faiz kredi miktarının üç katını geçmez.

 

KYK Kredi Faizi Var mı? KYK Kredisi Ne Kadar? ile ilgili etiketler KYK kyk kredisi ne kadar kyk öğrenim kredisi ne kadar 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.