KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri...

Bu yıl üniversite eğitimine başlayanlar ve ara sınıf öğrencileri tarafından, her yıl KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından verilen burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? Ayrıntılar haberimizde...

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından her yıl lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilere verilen burs ve kredi başvuruları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? Ayrıntılar haberimizde... 

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleriyle ilgili kesin Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. KYK burs başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim sonrasında başlayacak.

BAŞVURULARIN KASIM AYINDA BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıl 5 Kasım'da başlayan KYK burs başvuruları 8 Kasım'da sona ermişti. KYK burs başvurularının bu yıl da Kasım ayının başlarında başlaması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARINI KİMLER YAPABİLİR?

-Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

-Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

-ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

-Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

-Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK BURS VE KREDİ MİKTARI NE KADAR?

LİSANS: 850 TL

YÜKSEK LİSANS: 1.700 TL

Doktora: 2.550 TL

 

 

 

 

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri... ile ilgili etiketler Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi KYK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.