Kutuplaşma mı diyordunuz? CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun iğrenç paylaşımına tepki yağıyor

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun kutulaştırıcı iğrenç bir üslup kullanarak 4-5 yaşındaki çocukları hedef aldığı paylaşım büyük tepki çekti. Kur'an kursu açmayı çağ dışı olarak tanımlayan Beko, "Köylere kadar inip Kur’an Kursu açan, 4-6 yaş arası çocuklara musallat olan orta çağ zihniyetine sahip bu yönetime millet sandıkta dersini verecek." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarını iğrenç bir üslup ile eleştirdi.

Beko, Diyanet'in, okul öncesi 4-5 yaşlarındaki çocuklara dini eğitim vermesi orta çağ zihniyeti olduğunu iddia etti.

KÜÇÜCÜK ÇOCUKLARI HEDEF ALDI

Kani Beko, yerel gazeteye yaptığı açıklamalarda Kur'an Kursu'na giden çocukları hedef aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okul öncesi çocuklara verdiği eğitim ve öğretimi 'çağ dışı' bulan  Kani Beko, kutuplaştırıcı bir dil kullanarak "Köylere kadar inip Kur’an Kursu açan, 4-6 yaş arası çocuklara musallat olan orta çağ zihniyetine sahip bu yönetime millet sandıkta dersini verecek." dedi.

KUR'AN KURSU AÇMAK ÇAĞ DIŞIYMIŞ...

İşte Kani Beko'nun uygunsuz üslupla yaptığı iğrenç açıklamalar:

"Milli Eğitimi bir kenara atarak eğitime dahil edilen Diyanet'in, okul öncesi 4-5 yaşlarındaki kreş çocuklarına nasıl tebelleş olmaya çalıştığını görüyoruz. AKP iktidarı Cumhuriyet kazanımlarına savaş açmış bir şekilde oluşturduğu politikaları sonucunda milli güvenlik, adalet ve en son eğitim sisteminin yapısını bozarak bitirmek istiyor. Ülkeyi Taliban Afganistan'ına çevirerek yönetme arzusu içindeler."

ÖZEL DE, 'ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ' OLARAK TANIMLAMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarını eleştirmiş ve okul öncesine verilen din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak tanımlamıştı.

 

Kutuplaşma mı diyordunuz? CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun iğrenç paylaşımına tepki yağıyor ile ilgili etiketler Kuran kursu Diyanet Kani Beko çağ dışı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.