Kurnazlığın bu kadarı: Yeni düzenlemeye takılmamak için 2. el araç ilanlarını 'sıfır atarak' verdiler

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, ikinci el araçların sıfır fiyatını geçemeyeceğine ilişkin düzenlemenin ardından, bu kez de kurnaz satıcılar ilanlarını "sıfır atarak" vermeye başladı.

Yeni düzenlemeye göre, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması yapılamayacak.

İlan kısıtlaması da diyebileceğimiz bu yeni düzenlemeye göre 15 Temmuz 2023'ten 1 Ocak 2024'e kadar bu kısıtlamaya uymayanlara ilan başına 300 bin lira ceza kesilecek.

KURNAZLIK YAPTILAR, SIFIRLARI ATTILAR

Ancak 2. el araç fiyatlarının sıfır fiyatlarını geçemeyeceğine ilişkin düzenlemenin ardından sarı sitedeki ilan verenler, ilanlarındaki fiyatlarıdan sıfırları atarak ilan vermeye başladı. Bu konuda nasıl bir önlem alınacak merak konusu.

Kurnazlığın bu kadarı: Yeni düzenlemeye takılmamak için 2. el araç ilanlarını 'sıfır atarak' verdiler

Kurnazlığın bu kadarı: Yeni düzenlemeye takılmamak için 2. el araç ilanlarını 'sıfır atarak' verdiler - Resim : 2

Kurnazlığın bu kadarı: Yeni düzenlemeye takılmamak için 2. el araç ilanlarını 'sıfır atarak' verdiler ile ilgili etiketler Otomobil Araç Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.