Kurban küpe sorgulama TÜRKVET! Kurbanlık küpe sorgulama nasıl yapılır?

Kurban küpe sorgulama işlemleri Kurban Bayramı öncesinde hız kazandı. Kurbanlık hayvanların küpe numaralarını sorgulatarak sağlıklı kurban alımı gerçekleştirmek isteyenler TÜRKVET küpe sorgulama işlemlerini kullanmakta.

Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan keserek ibadetlerini idrak edecek olan vatandaşlar 2021 kurbanlık küpe sorgulama işlemleri üzerinden kurbanlıklarının kayıt altına alınıp alınmadığını sorguluyorlar. Türkiye’de daha önceden alınan karar doğrultusunda büyükbaş hayvanlarda küpeleme ve kayıt işlemleri 2002, küçükbaş hayvanlarda ise 2010 yılında başlayarak sorgulama işlemlerine geçilmişti.

Kurban Küpe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Türkiye’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, küpelenerek ulusal veritabanında kayıt altına alınmaktadır. Mevcut kayıt sistem üzerinden hayvanların hareketleri ve hastalıkları izlenebilmektedir. Kayıt sisteminde kayıt altına alınan hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ sayfası vatandaşların kullanıma sunulmuştur.

Kurban küpe sorgulama TÜRKVET! Kurbanlık küpe sorgulama nasıl yapılır?

Küpeleme Nedir?

Büyükbaş hayvanlar doğumlarından itibaren 3 ay, küçükbaş hayvanlar ise 6 ay içerisinde ve doğdukları işletmeden ayrılmadan önce küpelenerek kayıt altına alınırlar. Bu sürelerin aşılması durumunda ise cezalı küpeleme ve kayıt yapılmaktadır. Küpelenmeyen ve kayıt edilmeyen hayvanların bir işletmeden başka bir işletmeye hareket ettirilmesine asla izin verilmez.

Hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınmasındaki amaç, hayvan hareketlerinin kontrolünü sağlamak, hastalıklı hayvanların hareketini önleyerek hastalıkların yayılmasını önlemek ve dolayısıyla sağlıklı gıda elde ederek halk sağlığını koruma amaçlanmaktadır.

Kurban küpe sorgulama TÜRKVET! Kurbanlık küpe sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 2

TÜRKVET Hayvan Kayıt sisteminde; hayvanların bulunduğu işletme, işletme sahibi, işletmenin bulunduğu adres, tür, ırk, cinsiyet bilgileri ile doğum, hareket ve ölüm tarihi bilgileri tutulmaktadır.

TÜRKVET KÜPE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Kurban küpe sorgulama TÜRKVET! Kurbanlık küpe sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Kurban Kurbanlık Kurbanlık Küpe Sorgualama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.