Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı?

Müslüman alemi için en kutsal dönemler arasında yer alan Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala, kurban etinin nasıl saklanacağı, yıkanıp yıkanmayacağı veya buzluğa konulup konulamayacağı kurban kesecek olan vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Ne zaman buzluğa konur? Kurban eti yıkanır mı? Ayrıntılar haberimizde...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2022 yılı dini günler takvimine göre Kurban Bayramı, bu yıl 9 Temmuz tarihinde başlıyor. Bayram hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Müslümanlar, kurban ibadetlerini de yerine getirerek manevi huzura kavuşmanın hayalini kuruyor. Kurban kesiminin ardından dağıtılan etlerin nasıl saklanabileceği ise en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.  Peki, kurban eti nasıl saklanır? Ne zaman buzluğa konur? Kurban eti yıkanır mı? Detaylar haberimizde... 

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı?

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban kesildikten sonra etteki sinirler hala canlı olabileceği için hemen tüketilmesi sağlık açısından uygun değildir. Bu nedenle umanlar, bayramın ilk günü kesilen kurban etlerinin hemen tüketilmemesi ve dinlendirilmesi gerektiğini belirtmektedir. Bu noktada kurban etlerinin nasıl saklanacağı konusu vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.

Kurban etlerinin saklanması için belirli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında kurban etlerinin, parçalar halinde temiz kaplara konularak ve güneş görmeyen serin bir yerde 3-4 saat bekletilmesi gelmektedir.

Bekletme sırasında etlerin hava alması sağlanmalı ve bu süre sonunda oda sıcaklığına ulaşan etler buzdolabına kaldırılmalıdır.

Kurbanlık etin dayanma süresi, normal buzdolabı koşullarında en fazla 3 - 4 gündür. Ancak etler kıyma haline getirilirse bu süre 1 - 2 gün kadardır. Etlerin daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için buzlukta dondurulmuş olarak saklanması gerekir. Ancak dondurulmuş etlerin de belirli bir raf ömrü olduğu unutulmamalıdır.

KURBAN ETİ YIKANIR MI?

Kurban etinin en doğru şekilde saklanması, sağlık açısından önem arz etmektedir. Eti işlemeye başlamadan önce etin iyice soğuması ve katılaşması beklenmelidir. Eti işlemek için en doğru zaman dilimi, kesimden yaklaşık 3-4 saat sonrasıdır.

Eti işlerken kirli yüzeylere karşılaşıldığında bu kısımların yıkanmak yerine kesilmesi önerilir. Çünkü etin yıkanması, bakterilerin rahat çoğalması için zemin oluşturur.

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı kurban eti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.