Kurban en son ne zaman hangi gün kesilir?

Kurban en son ne zaman hangi gün kesilir? Kurban Bayramı’nda kurbanın en son ne zaman ve hangi gün kesileceği araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar ayrıca kurbanın nasıl kesileceğini de merak etmekte… Kurban kesim vakti normal şartlar altında bayram namazı akabinde sabah saatlerinde başlar. İşte kurbanın en son ne zaman hangi gün kesileceği vakit…

Kurban Bayramı’nda vatandaşlar kurbanın en son ne zaman ve hangi gün kesileceğini sorgulamaya başladı. Allah'a ibadet amacıyla belli vakitte belirli cinsten hayvanları kesme olarak adlandırılan kurban en son ne zaman kesileceği konusunda değişik fikirler her zaman ortaya atılmıştır.

KURBAN EN SON NE ZAMAN HANGİ GÜN KESİLİR?

Kurban, normal şartlar altında Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü içinde kesilmelidir. Kurban kesim vakti, Bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlamaktadır. Bu süre içerisinde gece veya gündüz kurban kesilebilir. Ancak gündüzleri kesilmesi her zaman için uygundur. Bayramın ilk günü kesmek her zaman daha faziletlidir.

KİMLER KURBAN KESMELİDİR?

Kurban kesmek, âkil, baliğ (akıllı, ergen),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir Müslüman'ın yerine getireceği mali bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir. Dolayısıyla bu kişi Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakârlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.

 

Kurban en son ne zaman hangi gün kesilir? ile ilgili etiketler Kurban Kurban kesim tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.