Kurban Bayramı tatiliyle ilgili yeni açıklama... Bakanlar Kurulu bayram tatilini 10 güne çıkardı!

Kurban Bayramı tatil kaç gün olacak, ne zaman? soruları vatandaşlar tarafından tartışılırken hükümet cephesinden yeni bir açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kurban Bayramı tatiliyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Zeybekci "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç var" derken, Numan Kurtulmuş, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi." dedi. Hal böyle olunca milyonlarca vatandaş Başbakan Binali Yıldırım'dan gelecek haberi bekler oldu. Peki tatil takvimi belli oldu mu? Kurban Bayramı tatili hakkında akıllarda oluşan iki tablo var. İşte Bayram tatili takvimi ve Kurban Bayramı ile ilgili her şey...

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte Kurban Bayramı tarihi araştırmaları da yoğunlaştı. Turizmciler ve vatandaşlar, hükümet cephesinden gelecek açıklamalara odaklandı. Turizm açısından Kurban Bayramı tatili önem taşıdığı bilinmekte. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram tatilinin 6 gün olması durumunda oluşacak tablo ve tatilin 10 gün olması halinde oluşacak tablo ne?

BAYRAM TATİLİ 10 GÜNE UZATILDI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kamu çalışanlarının 28-29 Ağustos ile 31 Ağustos'ta Bakanlar Kurulu kararı ile tam gün idari izinli sayılacaklarını açıkladı. Buna göre, 26 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasındaki 10 günlük süreç kamu çalışanları için tatil ilan edilmiş oldu...

İşte Kurban Bayramı ve Kurban Bayramı tatili ile merak edilen her şey...

Konuyla ilgili son açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi. Zeybekci; "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum." ifadesinde bulundu.

Tüm Müslümanların kutsal günlerinden biri olan Kurban Bayramı için sayılı gün kaldı, tatil planları başladı. Bu yılki resmi tatillerin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle daha az tatil yapan vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler takvimine göre tatil arife günü ile birlikte 4,5 gün yapıyor. Ancak hemen öncesinde Zafer Bayramı’nın kutlanacak olması daha uzun bir tatil ihtimalini güçlendiriyor.

rtyeryeeryer

“TATİLDEN ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”

Ekonomi Bakanı Zeybekci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili soruya, Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız” cevabını verdi.
Bayram tatili şuan dört gün. 31 Ağustos Arife günü de çalışanlara tam gün izin verilirse altı gün olacak. Çünkü bir gün öncesi 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil.

kurban_bayramA_tatili

VATANDAŞ VE TURİZMCİLER 10 GÜN OLMASINI BEKLİYOR

Turizmcilerin ve vatandaşın beklentisi ise 28-29 Ağustos Pazartesi ve Salı günleri ile 31 Ağutos Arife gününün de tam gün tatil ilan edilmesi. 30 Ağustos, Zafer Bayramı olduğu için hali hazırda resmi tatil. Böylece 26 Ağustos Cumartesi gününden itibaren 5 Ağustos Salı gününe kadar 10 günlük bir tatil gündeme geliyor.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Sütlüce Parkı’na yapılan Manas Heyleki’nin açılışı sırasında, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Bakanlar Kurulu’na gelirse konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı neyse o karar verilir” açıklamasında bulundu.

Bakanların söylemleri ‘Bu açıklamaları Hükümetin uzun tatil konusu hakkında düşüncelerinin bir sinyali mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

GÖZLER BAŞBAKAN’DA

Kurban Bayramı tatili hakkında bakanlardan gelen bu açıklamaların ardından gözler Başbakan Binbali Yıldırım’a çevrildi. En yetkili ağızdan yapılacak olan açıklamayı beklemeye başlayan milyonlarca vatandaş, tatil planını Başbakan’dan gelecek habere göre belirleyecek.


2017 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

2018 yılı içerisinde kutlanacak olan Kurban Bayramının ise, tamamının hafta içine gelmesi nedeniyle 9 gün olması bekleniyor.
2018 yılında kutlanacak olan Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü olacak. Bayramın dördüncü ve son günü ise 24 Ağustos tarihine denk gelecek.

AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR

Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir. Diğer bir ihtimalle de 28-29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilmesi, tatilin 10 güne çıkmasını mümkün kılabilir.

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesmek, âkil, baliğ (akıllı, ergen), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir Müslüman’ın yerine getireceği mali bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir. Dolayısıyla bu kişi Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakârlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.

2017 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Hayvancılık sektöründe ithalatta gümrük vergisinin düşürülmesi, dişi düve kesiminin yasaklanması ve et fiyatları tartışmasıyla birlikte, kurban bayramı öncesi kurbanlık fiyatları merak konusu oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dişi düve kesimine yasak getirildiğini ve kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Piyasada kuzu bulunamadığını dile getiren Kırlıoğlu, bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olacağını belirtti. Geçen yıla göre artış olacağını savunan Kırlıoğlu, "İnsanlar yetiştirdikleri hayvanları kurbanda pahalı olacak diye şimdi satmıyor. Fiyatlar yükselecek. Fiyatlar kurbanda cep yakacak. Eğer dışarıdan hayvan bulup kurban zamanı getirmezse fiyatlar artacak. Küçükbaş kurbanlıklar bu yıl 1000 liranın üzerine kesin çıkar, kesinlikle altında bulunmaz. Şu anda bile küçükbaş hayvanlar 750-800 liraya mal oluyor. Büyükbaş kurbanlıklar ise 18 bin liraya kadar çıkabilir" dedi.

KURBAN’DA KESİLEBİLECEK HAYVANLAR

Kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da, deve 5; sığır ve manda 2; koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzları kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, kurban edilmesine mani teşkil etmez.

Kurban Bayramı tatiliyle ilgili yeni açıklama... Bakanlar Kurulu bayram tatilini 10 güne çıkardı! ile ilgili etiketler Kurban Bayramı tatil 10 gün altı gün Açıklama krban bayramı tarihi Kurban bayramı tatili nihat zeyrekçi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.