Kurban Bayramı tatilinde EFT yapılıyor mu? FAST para transferi ile EFT nasıl yapılır?

Kurban Bayramında bankaların kapalı olması nedeniyle acil bir şekilde EFT yapması gereken vatandaşlar için bayram tatilinde EFT yapılıyor mu sorusu gündeme geldi. Peki, FAST EFT nasıl yapılır?

Kurban Bayramı tatili süresince Arefe günü öğleden sonra bankalar ve PTT kapalı olacağından EFT yapmak isteyenler vatandaşlar arayışlarını hızlandırdı. 19 Temmuz öğleden sonra 20-21-22-23 Temmuz 2021 tarihlerinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle bankalar ve PTT kapalı olacak.

Toplamda 9 günlük tatil süresince ihtiyaçlar doğrultusunda EFT yapmak isteyen vatandaşlar bankaların ve PTT’nin kapalı olması nedeniyle bu işlemleri nasıl gerçekleştireceğini merak ediyor.

Bayram tatilinde EFT yapılır mı?

Arefe günü ve Kurban Bayramı boyunca bankalarda EFT işlemleri şu şekilde gerçekleşecek. Kurban Bayramı Arefesinde yani 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü bankalar yarım gün mesai uygulaması gerçekleştirecek. Yani Vatandaşlar 13.00'a kadar EFT işlemlerini kolaylıkla halledebilecek.

20-21-22-23 Temmuz 2021 tarihlerinde ise tam gün bankalar kapalı olacak. Bu süreçte bankalar arası EFT işlemi yapmak isteyenler para gönderme işlemi için 26 Temmuz 2021 Pazartesi gününü beklemeleri gerekecek.

Kurban Bayramı tatilinde EFT yapılıyor mu? FAST para transferi ile EFT nasıl yapılır?

Zira Kurban Bayramı'nın son günü Cuma gününe denk geliyor. Akabinde devam edecek süreçte bankalar kapalı olacağında EFT işlemleri için vatandaşların Pazartesi gününü beklemeleri gerekecek.

Havale yapmak isteyenler ise herhangi bir sorun ile karşılaşmayacak. Bankalar havale işlemlerine 7/24 devam edecek.

Bu yıl uygulamaya koyular FAST (Anında Para Gönderme) özelliği sayesinde vatandaşlar günlük 1.000 TL'ye kadar 7/24 EFT işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Fast para transferi nasıl yapılır?

Anlık Transfer (FAST) ile hesap ya da IBAN numarasına ihtiyaç duymadan cep telefonu, e-posta adresi, T.C. kimlik, pasaport veya vergi numaranız ile 7/24 para transferi yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken İnternet Şubesinden, Mobil Şubesinden ya da şubelerimizden IBAN kodunuz ile Kolay Adresinizi eşleştirmek.

Kurban Bayramı tatilinde EFT yapılıyor mu? FAST para transferi ile EFT nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı eft FAST para transferi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.