Kurban Bayramı ne zamana denk geliyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı’nın sona ermesinden sonra diğer bir dini bayram olan Kurban Bayramı’nın gelişi bekleniyor. Kurban Bayramı’nın ne zaman olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı’nda tatil olup olmadığı da araştırılıyor. İşte detaylar…

Kurban Bayramı’nın ne zamana denk geldiği pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. Gününden itibaren 4 gün boyunca Kurban Bayramı kutlanıyor. Kurban Bayramı dört gün boyunca devam ediyor.

Kurban Bayramı hakkında en fazla merak edilen konulardan biri de tatil olup olmayacağı oluyor. Kurban Bayramı’nda uzun bir tatil planlaması yapmak isteyenler, tatilin kaç gün süreceğini merak ediyor. Bayramda memleketine gitmek isteyen çok sayıda kişi bulunuyor. Ayrıca bayramın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle sahil şehirlerine gitmek isteyenler için de önemli bir fırsat doğuyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı ne zamana denk geliyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı dört gün boyunca devam ediyor. Bu bayramın hafta içine denk gelmesi durumunda 9 gün tatil veriliyor. Tatilin uzun olması sayesinde şehir dışına ya da yurt dışına gitmek isteyenlerin sayısı artıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı’nın ne zamana denk geldiğini açıkladı. Buna göre arife günü 27 Haziran’a denk geliyor. 27 Haziran Salı günü arife günüyle Kurban Bayramı başlayacak.

Kurban Bayramı’nın birinci günü 28 Haziran Çarşamba günü kutlanacak. Kurban Bayramı’nın ikinci günü 29 Haziran’a denk geliyor. 3. Günü 30 Haziran’a; dördüncü günü 1 Temmuz’a denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI’NDA KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Kurban Bayramı’nın arife gününde yarım gün çalışma uygulanıyor. Bayramın birinci gününden dördüncü gününe kadar tatil oluyor. Kurban Bayramı’nda dokuz gün tatil uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor. Bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. Resmi açıklama genellikle bayrama yakın bir tarihte yapılıyor.

Kurban Bayramı’nda okullar kapalı olacağı için öğrenciler zaten tatilde olacak. Devlet memurları en az 4,5 gün tatil yapacak. Özel sektörde bazı iş yerleri tatil yaparken bazıları fazla mesai ile bayramı da değerlendirebiliyor.

Kurban Bayramı ne zamana denk geliyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı bayram
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.