Kurban Bayramı 1100 TL pandemi parası verilecek mi? 500 TL Bayram harçlığı var mı?

Kurban Bayramı 1100 TL pandemi parası desteği konusunda vatandaşlar tarafından başvurular devam ederken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan daha önceden de bilgilendirme yapılmıştı. Peki, bayramda pandemi parası verilecek mi?

1100 TL pandemi parası ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde devam ediyor. Koronavirüs salgını süresince vatandaşlara destek sağlamak amacıyla devlet tarafından sağlanan pandemi yardımı başvuruları konusunda vatandaşların araştırmaları da hız kazanıyor. E-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik no ile yapılan pandemi parası desteği sonuç sorgulama ekranı da büyük bir ilgi görüyor.

Sosyal yardım adından da anlaşılacağı üzere pandemi yardımları esnasında zorda kalan ailelere destek olmak amacıyla yürütülüyor. E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerde hem başvuru hem de yapılan başvuruları takip etme ve sorgulama işlemleri tamamlanabiliyor.

1100 TL Pandemi Parası Sosyal Yardım Sorgulama 2021

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik alanda sıkıntılar yaşamakta olan ailelere her ay Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1100 TL’lik bir ödeme gerçekleştiriliyor. Bu destek ödemesi zorla olan ailelerin idmanına en kısa zamanda yetiştiriliyor.

Pandemi Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Başvurusu için;

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi
2-Salı
4-Çarşamba
6-Perşembe
8- Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmasızın herkes başvuru yapabilir.

E-Devlet sitemi üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

Pandemi Parası Sosyal Yardım Başvuru Sonuçları İçin Tıklayınız

Artan son iddialar doğrultusunda daha öncesinde de Kurban Bayramı için çıkan bayram harçlığı konusuna İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmıştı.

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Lütfen, resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz” ifadelerine yer verilmişti.

Son dönemde ortaya çıkan Açık Kapı sayfası ve Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfası aracılığıyla ile verileceği söylenen bayram harçlığı iddialarının doğruluk değeri bulunmamaktadır.

Kurban Bayramı 1100 TL pandemi parası verilecek mi? 500 TL Bayram harçlığı var mı? ile ilgili etiketler pandemi Sosyal destek Pandemi Parası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.