Kulüpler Birliği, TFF Başkanlığı için adayını duyurdu!

Kulüpler Birliği'nin toplantısı sonrası vakfın başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu ve TFF Başkanlığı seçiminde, büyük çoğunluğun Mehmet Büyükekşi'yi desteklediğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 22 Haziran'da yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesinde Kulüpler Birliği Vakfı'nda kritik bir toplantı yapıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç bir açıklama yaptı.

TFF Başkanlığı için Kulüpler Birliği üyelerinin büyük çoğunluğunun Mehmet Büyükekşi'yi desteklediklerini söyleyen Ali Koç'un açıklaması şöyle:

"BİRDEN ÇOK ADAYIN OLDUĞU SEÇİM İSTİYORUZ"

"Toplantımızın ana maddesi TFF seçimiyle alakalıydı. TFF başkanlığına aday olacaklar kimse gelip bizlere projelerini anlatmasını istiyoruz. Amacımız bizlerin de ihtiyaçlarımı ve dertleri konularında istişare yapmak. Uzun zamandır seçimler tek adaylı yapılıyor. Bizler birden çok adaylı seçim olması gerektiğini düşünüyoruz ama bu bizim kontrolümüzde olan bir durum değil ama bunun not edilmesini istiyoruz. Görünen o ki tek adaylı bir seçime gidiyoruz."

"KULÜPLER BİRLİĞİ A.Ş. İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI"

"Mehmet Büyükekşi bundan sonra yapacaklarını anlattı. Futbolun en önemli paydaşları kulüplerdir. Ama futbol sektöründe sözü en az dinlenen de kulüplerdir. Bunun önüne geçilmesi için Kulüpler Birliği A.Ş. kurulmalıdır. Başkanımızla konuştuklarımızdan birisi de Kulüpler Birliği A.Ş.'nin başlatılmasıdır. Uzun vadeli bir yolculuğun tohumlarının bugün atılması konusunu ele aldık ki Büyükekşi de buna olumlu bakıyor."

"YAPAY ZEKADA 'ETAP DIŞI' UNSURUNA DİKKAT!"

"Kurullardan memnun değiliz. Memnun olmamızın sebeplerine örnekler verecek olursak; kurulların liyakat bazlı olmaması ve güvenilirliğinin sürekli sorgulanması... Temsilci ve gözlemci kurullarının baştan aşağı yeniden düzenlenmesi gerektiği ifade edildi. Özellikle hakem atamaları ve performansı konusunda hepimizin sıkıntısı var. Yapay zeka ataması niyet olarak iyidir ama teknoloji kullanarak yapılan bu sistem henüz yeterli düzeye gelememiştir. Yapay zekada "etap dışı" unsuru var. Bunu şimdilik not edin, ilerleyen günlerde bunu da konuşacağız."

ŞAMPİYONLUK PRİMİ SIKINTISI

"Türkiye Ligi'nin şampiyonluk primi 1 milyon euronun altından. 25 milyon TL ediyor. Euroleague'den şikayet ediyoruz ama bu Euroleague'nin bile altında. Bazı kulüpler 4-6 milyon euro arasında alıyor, bazıları ise 8-10 milyon euro arası alıyor."

"KULÜPLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BÜYÜKEKŞİ'Yİ DESTEKLİYOR"

"Kulüpler Birliği'nden sayın başkana destek var mı diye soracaksınız. Kulüplerin büyük bir çoğunluğu başkanın çalışmalarından, harcadığı mesaiden ve niyetinden mennun. Herkes sonuçlardan memnun mu? Hayır. Ama 1 yıldan kısa bir sürede harcanan mesai, niyet, ulaşılabilirlik konularında kulüplerin büyük çoğunluğu memnun. İleriye dönük olarak da sayın Büyükekşi'yi destekliyor kulüplerin büyük bir çoğunluğu. Başka bir aday da olmaması sebebiyle 'Sayın Büyükekşi hayırlı uğurlu olsun' dediler."

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: "TFF BAŞKANLIĞI'NI DÜŞÜNMÜYORUM"

Bu arada Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, "TFF Başkanlığı için şu an tek aday Mehmet Büyükekşi gözüküyor. Kulüplerin farklı talepleri var. Benim adım da adaylık için geçmişti ama böyle bir kararım yok. Mehmet Büyükekşi devam edecek gibi duruyor" diye konuştu.

Kulüpler Birliği, TFF Başkanlığı için adayını duyurdu! ile ilgili etiketler Kulüpler Birliği TFF Mehmet Büyükekşi Ali Koç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.