Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki krizin perde arkası... Gerçekten maça çıkılmayacak mı?

Kulüpler Birliği Vakfı'nın "Gerekirse maça çıkmayız" ultimatomunun ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrilmişti. TFF şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadı ama kriz devam ediyor. Olay bildirideki "maça çıkmayız" tehdidinin fikir babası ise Galatasaray Başkanı Burak Elmas...

Süper Lig'de yayın krizinin merkezde olduğu TFF & Kulüpler Birliği soğuk savaşı sürüyor. Son olarak Kulüpler Birliği Vakfı'nın "Gerekirse maça çıkmayız" ultimatomunun ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrilmişti. Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, taraflarla yaptığı konuşmayı haberleştirdi. İşte Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki krizin detayları...

BAZI BAŞKANLAR O AÇIKLAMAYI ‘RUTİN EVRAK’ DİYE İMZALADI

"Önce TFF tarafıyla başlayalım ve sözü hiç eveleyip gevelemeden ifade edelim... Birkaç kulüp başkanının önderliğinde, ki bunlara büyük kulüplerimiz de dahil, TFF'yi devirme hareketi başlatıldığına inanıyor federasyon tarafı. Bunun en büyük delili olarak da Kulüpler Birliği’nin yaptığı son toplantıyı örnek gösteriyorlar. İşte anlattıkları:

Kulüpler Birliği’nin geçtiğimiz hafta içindeki olağan toplantısında başkan seçimi yapılacaktı. Bunun için her üyenin hazır bulunduğuna dair bir tutanak dolaştırıldı. Bu tutanağı pek çok kulüp başkanı imzaladı. Tutanaklar arasında TFF’yi hedef alan bir açıklama metni de vardı. Kulüp başkanları ‘rutin bir evrak’ diyerek bu metni de imzaladı.

İmzalar atılıp başkanlık seçimi sona erdikten sonra Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Arkadaşlar imzaladınız ama TFF için yapacağımız açıklama metnini bir defa daha okuyayım” dedi.

Bazı kulüp başkanları, “Ne imzası? Biz bir açıklamaya imza atmadık” çıkışını yaptı. Çebi de, hazirun cetvelinde açıklama metninin yer aldığını ve bu metni başkanların imzaladığını söyledi. Göksel Gümüşdağ başta olmak üzere bazı başkanlar itiraz etti.

Sözü Fenerbahçe Başkanı Ali Koç aldı:

“Arkadaşlar okusaydınız! Neden okumadınız? Ben okudum ve imzaladım.”

Galatasaray Başkanı Burak Elmas da, bildiri eğer açıklanmazsa Galatasaray olarak Kulüpler Birliği'nden ayrılacaklarını söylüyor. Koç’un ardından Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ söz aldı ve bildiriyi kendisinin imzalamadığını, bu haliyle de imzalamayacağını söyledi.

TFF, bir oldu bittiye getirilerek tüm başkanlara bu metnin imzalatılmaya çalışıldığını, bu örneğin bile TFF’yi görevden uzaklaştırmak için atılmış bir adım olduğuna inanıyor.

"TFF BİZE DANIŞMADAN SÖZLEŞMEYE MADDE KOYMUŞ"

Kulüpler Birliği tarafı ile konuşmamız böyle başladı. Konuşma ilerledikçe hissettim ki, iki taraf arasında çok derin bir güven bunalımı var. Kulüpler ne istiyor?.. “500 milyon dolar diye başladığımız yayın ihalesinin yıllık bedeli 230 milyon dolara düştü. Niye bu kadar taviz veriliyor yayıncı kuruluşa? Haberimiz bile yok. Pandemi dolayısıyla yayıncıya indirim yapıldı. Birinci yıl yapıldı, ikinci yıl yapıldı, şimdi de üçüncü yıl için indirim istiyor. Neye dayanarak istiyor biliyor musunuz?

TFF bize danışmadan, sormadan bir madde koymuş sözleşmeye. Adalet mi bu? Yayıncı geçen yıl 2 milyar 630 milyon TL ödeyecekti. Devlet, Spor Toto’dan 300 milyon TL aktardı. Yani yayıncı esasen bize 2 milyon 330 milyon TL ödedi.

Hâlâ daha indirim isteniyor. Ve TFF bize bu teklifle geliyor.Yazık değil mi? Bu sözleşmenin 230 milyon dolara düşeceğini bilse belki 3 yayıncı daha girecekti ihaleye, onlara haksızlık değil mi?

Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki krizin perde arkası... Gerçekten maça çıkılmayacak mı?

MAÇA ÇIKMAMAK BURAK ELMAS'IN FİKRİYMİŞ

Sayın başkan, ‘Bu bildiri imzalanmazsa Kulüpler Birliği’ne gelmem’ dediğiniz söyleniyor?

Ben o toplantıda Türk futbolunun uzun süredir çözülememiş 5-6 sorunun olduğunu bu sorunların halledilmesinin mecburiyet olduğunu söyledim. ‘Bu 5-6 sorunu bildiriye yazalım, bunlar çözülmez ise maça çıkmama dahil tüm seçenekleri uygulamaya hazır olduğumuzu söyleyelim, ondan sonra altına üstüne istiyorsanız, ‘sevgiler’ yazın ben imzalarım’ dedim. Çünkü bizim şahıslarla problemiz yok.

Temel sorunların çözümüne ihtiyacımız var. ‘Bu temel sorunların çözümüne katkı sağlamayacaksak, bunları dile getirmeyeceksek, burada toplanmanın anlamı yok’ dedim. ‘Eğer buradan bugün bu sorunlarla alakalı bir duruş çıkmaz ise bir daha buraya katılmayız çünkü Kulüpler Birliği’nin bir anlamı kalmaz’ dedim. Ayrıca TFF’nin bizim adımıza futbolu yönetmekle yükümlü olduğunu ve futbolun gerçek patronunun kulüpler olduğunu belirttim.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki krizin perde arkası... Gerçekten maça çıkılmayacak mı? ile ilgili etiketler TFF Ali Koç Göksel Gümüşdağ Ahmet Nur Çebi kulüpler birliği vakfı burak elmas
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.