Kültür Bakanlığı'na çağrı: Talha Uğurluel ve FETÖ'nün diğer etki ajanlarının Ayasofya provokasyonuna izin vermeyin

Kendini 'kültür turizmi rehberi' olarak tanıtan hurafe tarihçisi ve FETÖ hükümlüsü olarak cezaevinde yatan Talha Uğurluel ve FETÖ'nün diğer etki ajanları Ayasofya'nın üst katına Türklerin girmesinin yasak olduğunu iddia etti. Kültür Bakanlığı'na bu tartışmaya son vermesi ve FETÖ'cü provokatörlere fırsat vermemesi çağrıları yapılıyor. 

FETÖ'nün etki ajanları, Ayasofya'nın yabancı turistlerin ziyaretine açılan üst katıyla ilgili provokasyona başladı.

Kültür Bakanlığı'na bu tartışmaya son vermesi ve FETÖ'cü provokatörlere fırsat vermemesi çağrıları yapılıyor. 

HERKESİN ZİYARETİNE AÇIK

Üst katı 25 avro karşılığında herkes ziyaret edebiliyor.

Ancak kısa bır sure önce başlayan bu uygulamadaki bazı belirsizlikler FETÖ ve Ayasofya'nın ibadete açılmasından rahatsızlık duyan çevreler tarafından istismar ediliyor.

"ÜZGÜNÜM, AĞZIMI ZOR TUTUYORUM..."

Kendini 'kültür turizmi rehberi' olarak tanıtan hurafe tarihçisi ve FETÖ hükümlüsü olarak cezaevinde yatan Talha Uğurluel, Ayasofya'nın üst katlarına Türklerin turist olarak girmesi yasak olduğu yalanını yayan bir video paylaştı.

Çektiği videoda "Çok üzgünüm. Ağzımı zor tutuyorum." diyen Uğurluel şöyle devam etti:

"Şu an Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ayasofya Camii'nin üst katına çıkması yasak. 25 euro yani 850 lira verse bile yukarı çıkmanız yasak. Böyle bir şey olabilir mi? Yunanlılar 'üst katı kurtardık, sıra alt katta' dese yeridir." 

PROVOKATİF VİDEOYA TEPKİ YAĞIYOR

Uğurluel'in videosunun yayılmasının ardından Ayasofya'nın üst katına çıkılabildiğini belirten kullanıcılar Uğurluel'e tepki gösterdi. 

"BİLETİMİ ALDIM, ÜST KATA GİRDİM"

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan da FETÖ'cü Talha Uğurluel ve benzer hesapların provokatif paylaşımlarını çürüten bir video paylaştı.

Ayasofya'nın üst katından fotoğraf ve video paylaşan Doğan "25 Euro karşılığını TL olarak ödeyip biletimi aldım, üst kata girdim. Giremiyoruz diyenlere duyurulur. " notunu düştü. 

 

Kültür Bakanlığı'na çağrı: Talha Uğurluel ve FETÖ'nün diğer etki ajanlarının Ayasofya provokasyonuna izin vermeyin

FETÖ HÜKÜMLÜSÜ OLARAK CEZAEVİNDE YATMIŞTI

Yıllarca televizyonlarda ve bazı belediyelerin özel programlarında konuk olarak tarih sempozyumları veren Talha Uğurluel, FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Uğurluel'in FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber deşifre etmişti ve arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı. 

Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar yine ilk kez SuperHaber'de gündeme getirilmişti.

 

 

Kültür Bakanlığı'na çağrı: Talha Uğurluel ve FETÖ'nün diğer etki ajanlarının Ayasofya provokasyonuna izin vermeyin ile ilgili etiketler Talha Uğurluel Ayasofya FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.