Kübra Par'dan önemli kulis bilgisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli seçimin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından OHAL kararı alınmış ve bir anda büyün gözler 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlere yönelmişti. Muhalefet partilerinden art arda 'Seçimin ertelenmesi Anayasa'ya aykırıdır' açıklamaları geliyor. Ancak önemli bir kulis bilgisine göre Cumhur İttifakı’nın seçimi erteleme gibi bir niyeti yok.

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından 7 Mayıs tarihine kadar sürecek bir OHAL ilan edildi. Bu kararın ardından da muhalefet partileri seçimin erteleneceğini ve bunun Anayasa’ya aykırı olacağına dair açıklamalar yaptılar. Kamuoyunda ve siyasi kanatta seçimlerine erteleneceğine dair adeta 'kesinmiş' gibi bir algı oluştu.

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMİN ERTELENMESİNİ İSTEMİYOR

Habertürk yazarı Kübra Par, son yazısında 'Seçim ertelenecek mi?' sorularına önemli bir kulis bilgisiyle yanıt verdi.

Par, son yazısında Cumhur İttifakı'nın seçimi erteleme gibi bir niyeti olmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 14 Mayıs'ta yapılmasını istediğini ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de bu görüşte olduğunu yazdı.

Kübra Par'ın yazısından bir bölüm:

Bırakın 18 Haziran’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin daha önce açıklandığı gibi 14 Mayıs’ta yapılmasından yana.

Önceki gün MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede de aynı eğilim ortaya çıkmış.

18 Haziran’a bırakılmamasının arkasında ise bir yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hızla toparlanma konusunda duyduğu öz güven ve aday belirleyemeyen muhalefeti hazırlıksız yakalama niyeti yatıyor olabilir.

OHAL 7 Mayıs’a kadar sürecek. O zamana kadar bölgedeki acil yaraların sarılması, devlet şefkatinin yansıtılması, maddi kayıpların telafisi ve şehirlere belli bir düzen getirilmesi için çalışacaklarmış.

Seçimin erteleneceğine dair yaygın kanaat olduğu halde bir gazeteci olarak tarih açıklamanın risklerinin farkındayım fakat hem AK Parti hem de MHP kaynakları şu anki ağırlıklı eğilimin 14 Mayıs olduğunu doğruluyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Kübra Par'dan önemli kulis bilgisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli seçimin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana ile ilgili etiketler Kübra Par seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.