Kronik rahatsızlık idari izin kalktı mı? 1 Temmuz hamileler ve 10 yaş altı çocuğu olan anneler işe gidecek mi?

Kronik rahatsızlık idari izin kalktı mı yeniden gündemde. 1 Temmuz tarihinden sonra uygulanacak yeni düzenlemeler kapsamında normalleşme süreciyle birlikte hamileler ve 10 yaş altı çocuğu olan anneler için idari izinler kaldırıldı mı?

Kamuda idari izinler konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar idari izinli olarak sayılmıştı. Peki, 1 Temmuz kamuda idari izinli kaldırılıyor mu?

Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç yönetici pozisyonu dışında kalanlar ile 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ve 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar da idari izinli sayılmıştı.

1 Temmuz 2021 İdari İzin Kalktı Mı?

1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda hali hazırda uygulanmakta olan 10.00 - 16.00 mesai uygulaması sona erecek ve normal mesai düzenine geri dönülecek. Kamu kurum ve kuruluşları için günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süresi bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre valilerce tespit edilecek.

İdari İzin Nedir?

İdari izin; 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türü olan ve bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır.

Kronik rahatsızlık idari izin kalktı mı? 1 Temmuz hamileler ve 10 yaş altı çocuğu olan anneler işe gidecek mi? ile ilgili etiketler kronik rahatsızlık kamuda idari izin mesai saatleri hamileler
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.