Kronik hastalığı olanlar, 4337 TL alacak! Kronik hastalık yardımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları…

Kronik hastalığı bulunanlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme yapacak. Ödeme tutarı 4337 TL olarak açıklandı. Bu ödemeyi almak isteyenlerin belli şartları taşıması gerekiyor. İşte detaylar…

Bazı hastalıklar nedeniyle kişilerin çalışması ve kendi ihtiyaçlarını karşılaması zorlaşıyor. Bu nedenle hastalar ve yakınları, maddi yardıma ihtiyaç duyuyor. 2023 yılı için kronik hastalığı olanlara verilecek ödeme tutarı açıklandı. Ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, tüberküloz hastalarına ödeme yapıyor. Aynı zamanda SSPE hastaları için de düzenli ödemeler yapılıyor. Parayı hastalar adına vasileri de alabiliyor. Ancak bunun için noterden vasilik belgesi düzenlenmesi gerekiyor. Hastalar, Halk Sağlığı Yönetim Sistemi üzerinden belirleniyor. Hastaların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından da onaylanması gerekiyor.

KRONİK HASTALIK YARDIMI NE KADAR?

Kronik hastalığı olanlar, 4337 TL alacak! Kronik hastalık yardımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarını her geçen gün daha da artırıyor. Yapılacağı açıklanan yardımlardan biri de tüberküloz ve SSPE hastalıklarına yönelik oldu. Bu yardımlar; hastalıklardan kaynaklı olarak psikolojik, maddi ve sosyal zorluklar çekenler için verilecek.

Yapılacak ödeme miktarı 4337 TL olacak. Bu yardımı alacak kişiler, Halk Sağlığı Yönetim Sistemi üzerinden yapılacak. Ödemelerden silikozis hastaları da yararlanacak. Ancak bu hastalar için yeni başvuru alınmayacak. Bu hastalar için Temmuz 2022-Aralık 2022 için belirlenen tutarlar ödenecek.

Hafif silikozisi olanlar için 3445,77 TL ödeme yapılacak. Orta dereceli silikozis hastaları için ödenecek 3938,03 TL ödeme gerçekleştirilecek. Hastalığı ağır durumda olanlar için 4388,08 TL ödenecek.

KRONİK HASTALARA ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DE VERİLECEK

Kronik hastalıkları sebebiyle cihaz kullanmak zorunda kalan kişiler eğer evde bakım parası alamıyorsa elektrik tüketim desteğinden yararlanabilecek. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hastalar belirlenecek. Aylık fatura desteği miktarı 260 TL olacak.

Elektrik tüketim desteğinin yanı sıra kesintisiz güç kaynağı yardımı da yapılacak. Aynı zamanda birikmiş borç desteği de sağlanacak. Bakanlık, bu yardımlar sayesinde hasta kişilerin yaşadığı zorlukları hafifletmeye çalışıyor.

Kronik hastalığı olanlar, 4337 TL alacak! Kronik hastalık yardımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları… ile ilgili etiketler Sosyal Yardım Elektrik hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.