Namıdiğer “Satoshi” Finney’den haber var! 12 yıl sonra ilk tweet

“Satoshi Nakamoto” olduğu iddia edilen ilk Bitcoin (BTC) transferinin alıcısı Hal Finney’in Twitter hesabı 12 yıl sonra tekrardan aktif oldu. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Hal Finney’in Twitter hesabı son paylaşımından 12 yıl öte yandan ölümünden ise 8 yıl sonra tekrardan kullanıldı. Bitcoin cüzdan sağlayıcısı Casa’nın kurucusu Jameson Lopp tarafından fark edilen hareketin üzerine Hal Finney’in Twitter hesabı üzerinden yıllar sonra yapılan ilk paylaşım da Lopp’un gönderisine yorum yaparak gerçekleştirildi.

Namıdiğer “Satoshi” Finney’den haber var! 12 yıl sonra ilk tweet

Lopp 16 Aralık tarihinde sosyal medya hesabından Hal Finney’in Twitter hesabının aktivite gösterdiğine dair bir bildirimin ekran görüntüsünü paylaşarak hesabın ele geçirilmiş olabileceğini öne sürdü. Bunun üzerine Hal Finney’in eşi Fran Finney, Lopp’a cevap olarak hesabın ele geçirilmediğini, uzun süredir deaktif olan hesabın Elon Musk tarafından silinmesini engellemek için aktif edildiğini belirtti.

Kullanıcıların geneli yapılan paylaşımı mantıklı bulurken bazı kullanıcılar Fran Finney’in kendi resmi hesabı üzerinden bu durumu teyit etmesini istedi. Fran Finney’in resmi hesabı üzerinden paylaşımı kendisinin yaptığını teyit etmesi üzerine şüpheler son buldu.
Bitcoin’i ağını test etmek amacıyla yapılan ilk cüzdan transferinde Satoshi Nakamoto tarafından Hal Finney’e 10 BTC gönderilmişti. Finney’in Bitcoin ile yapmış olduğu paylaşım 12 yıl sonra bugün bile oldukça ilgi görüyor. Ayrıca Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra paylaşım yapması ve ilk transferin kendi cüzdanına yapılması bazı insanlara Finney’in Satoshi Nakamoto olduğunu düşündürüyor.

Öte yandan geçmişte Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey de altı aydan uzun süredir aktivite göstermeyen hesapları platformdan silerken Finney’in hesabı için bir istisna yapmıştı.

Namıdiğer “Satoshi” Finney’den haber var! 12 yıl sonra ilk tweet ile ilgili etiketler ekonomi Bitcoin Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.