Kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? Taksitle kurbanlık almak caiz mi?

Kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? Kurban Bayramı 'na yaklaşılıyor. 11 Ağustos'ta Kurban Bayramı'nın ilk günü olacak. Kurban Bayramı'na geri sayım yapılırken kurbanlık hazırlıklarına başlandı. Kurbanlıkların kredi kartı ile alınıp alınamayacağı ise merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? Taksit ile alınır mı? Detaylar haberimizde...

Kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurbanlık satışlara başladı. Kurban alacaklar ise bazı konuları merakla araştırıyor. Kurban Bayramı 11 Ağustos 2019 pazar günü başlayacak. Peki taksitle kurbanlık almak caiz mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

KREDİ KARTI İLE KURBAN ALINIR MI?

Kurban kesmekle mükellef olan şahıs kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşhis etmez.

Ancak kredi kartı borcunu ödeme tarihinde ödememek ve gecikmeden kaynaklı faiz işlemine düşmemek gerekiyor.

TAKSİTLE KURBAN ALINIR MI?

Kurban Allah’a yakınlaşma niyetiyle yerine getirilen bir ibadettir. Bu amaç ise ancak kişinin kendi mülkiyetindeki hayvanı kurban etmesiyle gerçekleşir. Mülkiyet ise hayvanı bizzat yetiştirme, hibe veya miras yolu ile olabileceği gibi satın alma yoluyla da gerçekleşebilir. Esasen vadeli satış caizdir. Dolayısıyla taksitlendirme yoluyla satın alınan bir mal mülkiyete geçtiğine göre bu yolla alınan bir hayvanın kurban edilmesinde bir engel yok.

2019 KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2019 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890, yurt dışında 725 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

İstanbul'da geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarının yüzde 10-15 civarında artmasını beklediklerini söyleyen Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, ayrıca canlı kilogram fiyatlarının büyükbaşta 26, küçükbaşta ise 23 liradan başlamasını öngördüklerini söyledi. Yücesan, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Kurban Bayramı'nda 800 bin-bir milyon aralığında büyükbaş, 2,5-3 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini kaydederek, hali hazırda Türkiye'nin yeterli stokunun bulunduğunu, mevcut hayvan varlığının fazlasıyla yetebileceğini duyurdu.

İstanbul'da bu yıl 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaş kesildiğini dile getiren Yücesan, henüz İstanbul için sevkiyatların başlamadığını ancak belediyelere ve özel kesim yerlerine satış için çok sayıda talep geldiğini, bu durumun da hayvan sayısının yeterli olduğunu gösterdiğini anlattı. Yücesan, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15 yukarıda olduğunu belirterek, "Geçen yıl kurbanlık canlı büyükbaşların kilogram fiyatları 22-23 lira civarından başlıyordu. Bu yıl büyükbaşta kilogram fiyatları 26 liradan başlayacak. Yıllık enflasyonun yüzde 15,7 olduğunu düşünürsek artışın enflasyondan düşük olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Küçükbaşta da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış yaşanmasını beklediklerini aktaran Yücesan, "Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 liradan, kıvırcık koyunların ise 24-25 liradan satışa çıkması bekleniyor. Ancak hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bu fiyatlar beklenen rakamlar. Arz fazla olursa rakamların geçen yılla aynı seviyelere inmesi mümkün olacaktır." İfadelerini kullandı.

Kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? Taksitle kurbanlık almak caiz mi? ile ilgili etiketler 2019 Kredi kartı Kurban Bayramı Kurban Kurbanlık