Kraliçe Elizabeth Öldü, Şimdi Ne Olacak? İngiliz Milletler Topluluğu Dağılıyor mu?

Kraliçe 2. Elizabeth 8 Eylül 2022 tarihinde 96 yaşında vefat etti. Tüm dünyayı ayağa kaldıran ölüm sonrası akıllara bir soru geldi. Kraliçe Elizabeth'in başkanlığını yaptığı İngiliz Milletler Topluluğu dağılacak mı? İşte İngiliz Milletler Topluluğu'na üye olan devletler...

İngiltere Kraliçesi Kraliçe 2. Elizabeth öldü. Buckingham Sarayı tarafından doğrulanan ölüm haberi sonrası tüm Britanya hüzne boğuldu. Yaklaşık 70 yıldır Kraliçe tahtında oturan Kraliçe Elizabeth aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanlığını yürütüyordu. Peki İngiliz Milletler Topluluğu dağılacak mı, üye ülkeler hangileri?

İNGİLİZ MİLLETLER TOPLULUĞU DAĞILACAK MI?

Kısa bir süre önce İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması tüm kıtayı derinden etkilemişti. Kraliçe Elizabeth'in ölümü sonrası ise başkanı olduğu İngiliz Milletler Topluluğu'nun geleceği de sorgulanır oldu. Şu an için topluluğun dağılma ihtimali konuşulmuyor.

Kraliçe Elizabeth öldü mü, son durum nedir Açıklama geldi İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth kimdir, kaç yaşındaydı

İNGİLİZ MİLLETLER TOPLULUĞU ÜYESİ ÜLKELER..

2017 yılı itibarıyla 15 Commonwealth bölgesi bulunmaktadır. Bunlar: Antigua ve Barbuda, Avustralya, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Bahamalar, Tuvalu ve Birleşik Krallık.

Kraliçe Elizabeth Öldü, Şimdi Ne Olacak? İngiliz Milletler Topluluğu Dağılıyor mu? ile ilgili etiketler kraliçe elizabeth ingiliz milletler topluluğu britanya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.