KPSS SONUÇ SORGULAMA! 2023 KPSS sonuç sorgulama ekranı! KPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

2023 KPSS sonuçları nihayet açıklanmış durumda! ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) çeşitli oturumlarına yönelik sonuçları duyurdu. Bu sınavlar arasında 23 Temmuz'da gerçekleştirilen Genel Kültür (GK), Genel Yetenek (GY) ve Eğitim Bilimleri sınavları, 29-30 Temmuz'da yapılan Alan Bilgisi oturumları ile 6 Ağustos'ta gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) bulunuyor. Peki, KPSS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? 2023 KPSS sonuç sorgulama

Son dakika bilgilerine göre, 2023 KPSS sonuçları nihayet açıklanmış durumda! ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) çeşitli oturumlarına yönelik sonuçları duyurdu. Bu sınavlar arasında 23 Temmuz'da gerçekleştirilen Genel Kültür (GK), Genel Yetenek (GY) ve Eğitim Bilimleri sınavları, 29-30 Temmuz'da yapılan Alan Bilgisi oturumları ile 6 Ağustos'ta gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) bulunmaktadır. A grubu KPSS lisans sınav sonuçları 2023, sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişilebilir durumda. Bu anlamda, "KPSS sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?" sorusu araştırılıyor. Peki, KPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? 2023 KPSS sonuç sorgulama nasıl yapılır? KPSS sonuç sorgulama ekranı!

KPSS SONUÇ SORGULAMA! 2023 KPSS sonuç sorgulama ekranı! KPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

2023 KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Merak edilen nokta olan KPSS sonuçları nasıl öğrenilir? sorusunun cevabı oldukça basit. İlk adım olarak sonuc.osym.gov.tr adresine erişim sağlayın. Ardından kişisel bilgilerinizle giriş yaparak hesabınıza erişin. Sisteme giriş yaptıktan sonra, sınav sonuçlarınızı görüntüleyebilir ve detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

KPSS SONUÇ SORGULAMA! TIKLA SONUCUNU SORGULA

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2023 sonuçları açıklandı! 23 Temmuz'da Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları, 29-30 Temmuz tarihlerinde Alan Bilgisi oturumları ve 6 Ağustos'ta Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları yapıldı. A grubu KPSS lisans sınav sonuçları 2023 sorgulama işlemi https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

ÖSYM, sınav sonuçlarını açıkladı ve merakla bekleyen adayların sonuçlarına ulaşabileceği bir süreç başlatıldı. İşte sonuçlar ve sonuçların öğrenilme yöntemi hakkında detaylar...

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Eğitim Bilimleri oturumu ise aynı gün öğleden sonra yapıldı. Alan Bilgisi sınavları ise 29-30 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları ise 6 Ağustos tarihinde iki oturumda gerçekleştirildi.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda bazı soruların cevapları değiştirilmiş ve iptal edilen sorular olmuştur.

Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilirler. Sonuç bilgileri, adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanlarını içerecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgileri, ÖSYM'nin internet sitesinde ilan edildiğinde adaylara tebliğ edilmiş sayılacaktır.

KPSS SONUÇ SORGULAMA! 2023 KPSS sonuç sorgulama ekranı! KPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? ile ilgili etiketler KPSS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.