KPSS ne zaman yapılacak? 2018 KPSS tarihleri belirlendi mi? İşte ÖSYM sınav tarihleri…

KPSS 2018 ne zaman yapılacak sorusu, devlet kadrolarında yer bulmak isteyen vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. 2018 KPSS ne zaman yapılacak? Memur olmak isteyen binlerce kişi KPSS' ye başvurmak için tarihleri araştırıyor. KPSS Lisans, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav başvuruları merakla bekleniliyor. ÖSYM, 2018 sınav takvimini yayımlamadığı için Ortaöğretim ve Önlisans KPSS'nin tam olarak ne zaman yapılacağı konusu netlik kazanamadı. Ama 2014 ve 2016 yıllarında gerçekleştirilen Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınavlarının tarihleri incelendiğinde 2018 Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınavlarının Ekim ayının son haftasında 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Atama bekleyen milyonlarca memur adayları 2018 KPSS'nin hangi tarihte yapılacağını merak ediyor. 2018 yılı sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklanır açıklanmaz haberimizden sizlerle paylaşacağız. İşte KPSS sınav tarihleri...

Binlerce memur adayının merakla beklediği 2018 KPSS sınavı ne zaman düzenlenecek? KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? 2018 KPSS başvuru tarihleri ÖSYM sınav takvimi tarafından açıklandı mı? Memur olmak için başlıca gerekliliklerden olan KPSS için başvuru tarihleri ve sınav tarihleri büyük önem taşıyor. Memur adaylarının heyecanla beklediği 2018 KPSS sınavı Lise, önlisans ve lisans sınav tarihleri için ÖSYM'den resmi bir açıklama bekleniyor. KPSS başvuru ve sınav tarihi için henüz bir net açıklama yapılmasa da geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen KPSS sınav takvimini incelerek 2018 KPSS tarihi hakkında bir öngörüde bulunabiliriz. 2017 KPSS Lisans sınavı Mayıs ayının üçüncü haftasında yani 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu çerçevede bakıldığında 2018 KPSS Lisans sınavının 20 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavının ise ÖSYM tarafından 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS Lisans, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav başvuruları merakla bekleniyor. İşte KPSS sınav tarihleri ve başvuru tarihleri hakkında detaylar...

7

2018 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Memur olma hayali kuran adaylar heyecanla 2018 KPSS tarihini bekliyor. Fakat ÖSYM tarafından 2018 sınav takvimi yayınlanmadı. 2017 yılında 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen KPSS sınavı, 2018 yılında da aynı tarihte yapılması bekleniyor. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz 2018'de sınavı yapılıp, sonuçları ise Haziran 2018'de açıklanması bekleniliyor. Sınava başvuru tarihi ise Mart 2018 olarak tahmin ediliyor. ÖSYM tarafından 2018 sınav takvimi yayınlandığı zaman superhaber.com tarafından anbean takip edilip, duyurulacaktır.

2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
Ekim 2018 / Ağustos 2018
2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
Ekim 2018 / Ağustos 2018
2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)
Kasım 2018
KPSS Lisans Düzeyi Başvuru:
Mart 2018
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Düzeyi Başvuru:
Ağustos 2018
DHBT Başvuru:
Eylül 2018

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) grubunda belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

kpss

ÖSYM ÖNLİSANS SINAVINDA HANGİ SORULARI SORUYOR?

Sınav merkezi sınavı ikiye ayırıyor. Sınavda genel yetenek ve genel kültür adı altında sorular bulunuyor. Genel yetenekte sınav merkezi Türkçeden 30, Matematikten 30 soru, toplam 60 soru soruyor. İşte sınav konuları:
2018 KPSS Türkçe soruları

Sözcük Bilgisi 3 soru
Dil Bilgisi 6 soru
Anlatım Bozuklukları 3 soru
Okuduğunu Anlama 15 soru
Yazım-Noktalama 2 soru
2018 KPSS Matematik soruları

Sayılarla İşlem Yapma 6 soru
Matematiksel İlişkilerden Yararlanma 6 soru
Problem Çözme 12 soru
Temel Geometrik Bilgilerden Yararlanma 3 soru
Tablo,Grafik Okuma ve Yorumlama 3 soru
Genel kültürde sınav merkezi 27 soru Tarih, 18 soru Coğrafya, 9 soru Vatandaşlık, 6 soru soruyor. Toplamda 60 soru bulunuyor. İşte konular ve soru dağılımları
2018 KPSS Tarih soruları

Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesinde Türk Devletleri 3 soru
Osmanlı Devleti 9 soru
Atatürk İlke ve İnkılapları 12 soru
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3 soru
2018 KPSS Önlisans Coğrafya soruları

Türkiye'nin Fiziki Özellikleri 7 soru
Türkiye'nin Beşeri Özellikleri 3 soru
Türkiye'nin Ekonomik Özellikleri 8 soru
2018 KPSS Önlisans Vatandaşlık soruları

Hukuk Başlangıcı ve Genel Kamu Hukuku 3 soru
Anayasa 4 soru
İdare 2 soru
Türkiye ve dünya ile ilgili genel, kültürel ve güncel sosyo-ekonomik konular 6 soru

KPSS GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, girecekleri oturum sayısını ilgili ücret ile çarparak bankaya yatırır. Sınav ücreti oturum başına 50 TL'dir. Gireceğiniz her oturum için ücret ödemeniz gerekmektedir.

KPSS'DE KAÇ OTURUM YAPILIR?

Gireceğiniz oturumlara durumunuza göre siz karar verebilirsiniz. ÖSYM İnternet sitesindeki Başvurular bölümünde yayımlanan kılavuzdan durumunuza ilişkin gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi üzerine sınav ücretinin ilgili bankaya yatırılmasıyla başvuru yapılır.

KPSS SINAV ÜCRETLERİNİN YATIRILMASI?

Adaylar, girecekleri oturum sayısını ilgili ücret ile çarparak bankaya yatırır. Sınav ücreti oturum başına 50 TL'dir. Gireceğiniz her oturum için ücret ödemeniz gerekmektedir.

KPSS ne zaman yapılacak? 2018 KPSS tarihleri belirlendi mi? İşte ÖSYM sınav tarihleri… ile ilgili etiketler ÖSYM 2018 kpss sınavı ne zaman kpss başvuruları 2018 kpss başvuru tarihleri sınav takvimi memur adayları lisans alan bilgisi sınavı kpss başvuruları ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.