KPSS Hemşirelik Atama Taban Puanları 2022

KPSS Hemşirelik atama taban puanları 2022 yılında ÖSYM tarafından belirlenmektedir. KPSS Lisans mezunu atamaları öncesinde adaylar Hemşirelik taban puanları ile boş kadro ve kontenjan listeleri de merak edilmektedir.

KPSS Hemşirelik atama taban puanları 2022 sınavı öncesinde ÖSYM tarafından belirlenecektir. Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ve Eğitim Bilimleri Testi ile Alan Bilgisi Sınavı sonrasında adaylarda Hemşirelik KPSS atama taban puanları detaylarını yakından inceleme şansını elde edecektir.

Hemşirelik; aile, birey ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen mesleklerden bir tanesidir. Hemşireler; bakımındaki hastaların tüm tıbbi ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdürler.

Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise ‘yardımcı hemşire’ unvanına sahip olur. Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyen hemşire adaylarının Kamu Personel Sınavı’nı başarıyla geçmesi gerekmektedir.

KPSS Hemşirelik Atama Taban Puanları 2022

2021 Hemşire atamalarında en düşük taban puan 63,21180; en yüksek taban puan ise 96,85026 olarak gerçekleşmiştir.

2022 KPSS Hemşirelik atama taban puanları için tıklayınız

KPSS Hemşirelik Atama Taban Puanları 2022 ile ilgili etiketler KPSS Hemşirelik taban puanları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.