KOSGEB kredi ödemeleri başladı… KOSGEB kredi sorgulaması nasıl yapılır?

KOSGEB'in 50 bin liralık sıfır faizli kredi ödemeleri bugün başladı. 245 bine yakın başvurunun olduğu programda sıfır faizli KOSGEB kredisinden 15 bin esnaf faydalanabilecek. KOSGEB kredileri ilk 12 ay ödeme yapılmadan toplam 36 ay geri ödemeli olarak veriliyor. Peki başvuranlar KOSGEB kredi sorgulamasını nasıl yapacak? Kredi hangi bankalardan kullandırılacak? İşte KOSGEB kredileriyle ilgili her şey haberimizin detayında...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü,KOSGEB'in 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne ilişkin açıklamada bulundu.Sıfır faizli KOSGEB kredi ödemelerinin bugün başladığını açıklayan Bakanı Özlü, "İşletmelerkredi kullanımı sırasında bankalar tarafından herhangi bir sıkıntıyla karşılaşırlarsa bakanlığın "ALO 130" numaralı şikayet hattıyla KOSGEB'e başvurabileceklerdir" dedi.

261220162141582632383_3.jpg

KREDİ HANGİ BANKALARDAN KULLANDIRILACAK?

Bakab Özlü, daha çok 1 ila 9 personel çalıştıran mikro işletmelere sağlanacak sıfır faizli KOSGEB kredisinin Kredi Garanti Fonu aracılığıyla anlaşmalı Akbank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası tarafından kullandırılacağını belirtti.

Bakan Özlü, destek programına başvuramayan ya da başvurup yararlanma hakkını elde edemeyenler için 2017 yılı bütçesinden KOBİ'lere yönelik benzer bir uygulama yapılacağını kaydetti.

261220162142532632310_3.jpg

Özlü, bu değerlendirmelerin yanı sıra başvuruda bulunan işletmeciler hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) veya başka bir terör örgütüyle ilişkisi olup olmadığına dair güvenlik soruşturması yapıldığını da aktardı.

KOSGEB kredi sorgulaması için tıklayın

Sıfır faizli KOSGEB kredisinin 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3'er aylık taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli olarak KOBİ'lere sunulacak.

KOSGEB'in il kotalarına göre 15 bin KOBİ'nin yararlanabileceği 50 bin liralık sıfır faizli kredi desteğine 3 gün içinde 244 bin 980 başvuru yapılmıştı.

KOSGEB kredi ödemeleri başladı… KOSGEB kredi sorgulaması nasıl yapılır? ile ilgili etiketler KOSGEB kredi ödemeleri KOSGEB kredi Sıfır faizli KOSGEB kredisi KOSGEB kredi sorgulaması
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.