Koroplast halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri açıklandı mı? İşte Koroplast BİST kodu

Koroplast halka arz oluyor. Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri San. ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından aracı kurum Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan halka arz işlemleri ilgi görüyor. Peki, Koroplast halka arz işlemleri talep toplama tarihleri açıklandı mı? İşte, 2022 Koroplast BİST kodu ve hisse fiyatı…

SPK tarafından 30 Haziran tarihli bültende onay verildiği açıklanan Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri, halka arz işlemleri için geri sayıma başladı.

Koroplast’ın çıkarılmış sermayesinin 150.000.000-TL’den 174.600.000-TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek olan toplam 24.600.000-TL nominal değerli paylar sermaye artışı ile birlikte Şirket'in mevcut ortağı Korozo Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘nin (“Satan Ortak”) sahip olduğu 42.200.000-TL nominal değerli paylar ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecektir. Toplam 66.800.000-TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle Şirket’in halka açıklık oranı %38,26 olarak gerçekleşecektir.

Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde Satan Ortak’a ait ve Halka Arz Edilen Paylar’ın (ek satış hariç) %17,51’ine tekabül eden toplam 11.700.000 TL nominal değerli payın (anılan ortağın nihai kararına tabi olmak üzere) dağıtıma tabi tutulacak toplam pay miktarına eklenmesi planlanmaktadır. Ek satışın gerçekleşmesi halinde toplam 78.500.000 TL nominal değerli payın halka arzı gerçekleşecektir ve Şirket’in halka açıklık oranı %44,96 olacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği hükümleri çerçevesinde halka arz edilen payların BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süreyle fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Halka Arz Edilen Paylar’ın tamamının satılmış olup olmamasından bağımsız olarak toplam brüt Halka Arz gelirinin %25’ine kadar bir tutar fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler kapsamında kullanılacaktır.

Bir payın nominal değeri 1 TL olup, 1 TL nominal değerdeki 1 adet payın satış fiyatı 4,68 TL olarak belirlenmiştir.

Koroplast halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri açıklandı mı? İşte Koroplast BİST kodu

Halka arz edilecek toplam 66.800.000 TL nominal değerli payların;

• %25,0’luk kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a (16.700.000-TL/adet pay)
• %25,0’luk kısmı Yurt İçi Yüksek Başvurulu Bireysel Yatırımcılar’a (16.700.000-TL/adet pay)
• %40,0’luk kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a (26.720.000-TL/adet pay)
• %10,0’luk kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’a (6.680.000-TL/adet pay)

gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmesi planlanmaktadır.

Koroplast Halka Arz Ne Zaman?

Koroplast’ın birincil halka arzının talep toplaması 20-21-22 Temmuz 2022 tarihlerinde 3 (üç) iş günü boyunca yapılacaktır.

Halka arzda satış, Yapı Kredi Yatırım liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından sabit fiyat ile talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile gerçekleştirilecektir. Şirket paylarının halka arzında talepte bulunabilecek yatırımcı grupları:

• Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar (8.000 adet ve altında başvuru),
• Yurt İçi Yüksek Başvurulu Bireysel Yatırımcılar (8.001 adet ve üzerinde başvuru),
• Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar,
• Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar'dır.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar sadece Konsorsiyum Lideri Yapı Kredi Yatırım’a başvuruda bulunabilecektir.

Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri San. ve Dış Ticaret A.Ş. Halka Arz Bilgileri

Halka Arz Tarihi: 20-21-22 Temmuz 2022
Halka Arz Fiyatı/Aralığı: 4.68 TL
Dağıtım Yöntemi: Oransal Dağıtım
Pay: 66,800,000 Lot
Ek Pay: 11,700,000 Lot
Aracı Kurum: Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
BİST Kodu: KRPLSPazar
Pazar: Yıldız Pazar

Koroplast halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri açıklandı mı? İşte Koroplast BİST kodu - Resim : 2

Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri San. ve Dış Ticaret A.Ş. Hakkında

Çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri denildiğinde ilk akla gelen ve Türkiye’nin ilk tercihi olan Koroplast; ‘Birlikte Kolay’ mottosuyla hayatı birlikte kolaylaştıran, ihtiyaç ve beklentilere göre geliştirilen yenilikçi ürün ve çözümleri ile 1981 yılından beri sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.

Türk tüketicisini çöp torbasıyla ilk defa 80'li yıllarda tanıştıran Koroplast, bugün çöp torbası, buzdolabı poşeti, alüminyum folyo, streç film, kilitli poşet, fırın torbası, pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, taze tutan ve temizlik yardımcı ürünlerinin de ilavesiyle daha geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Koroplast halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri açıklandı mı? İşte Koroplast BİST kodu ile ilgili etiketler koroplast halka arz talep toplama bist kodu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.