Koronavirüste yeni tehlike! Omicron'un alt varyantı yayılmaya başladı...

Koronavirüs salgınında Omicron'un alt varyantı olan BA.2 virüsü Japonya ve Hong Kong'da yayılmaya başladı. Tıpkı ilk varyant BA.1 gibi hızla dünyaya yayılması beklenen bu varyantın Türkiye'ye de gelmesi halinde yeni bir vaka dalgasının yaşanmasından endişe ediliyor.

Koronavirüs salgını varyantları ile tehlike saçmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle her gün binlerce insan hayatını kaybediyor. Koronavirüsten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu belirtiliyor. BA.2 varyantı, Omicron'dan daha bulaşıcı ve ciddi hastalıkları tetikleme ihtimali daha yüksek kabul ediliyor. Alt varyant BA.2, Japonya ve Hong Kong'da da yayılmaya başladı.

"HIZLI BİÇİMDE YAYILMAYA BAŞLAYACAK"

TRT'nin haberine göre Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, BA.2 varyantının dünyada hızlı biçimde yayılmaya başlayacağını söyledi.

Ertuğrul, "BA.2 Türkiye'de de baskın varyant haline gelir mi?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"BA.1 yani omicronun kendi asıl varyantını geçirenlerin bağışıklıklarının yeterince oluşmadığını biliyoruz. Çünkü omicron bağışıklık sisteminden kaçabiliyor. Diğer varyantlardan daha akıllıca davranıyor ve bağışıklık sisteminden kaçabiliyor. Bu nedenden dolayı da diğer varyantlara göre yeterli bağışıklık oluşturamayabiliyor.

Buna bağlı olarak da hastalar üst üste birkaç enfeksiyon atağı geçirebiliyorlar. Şimdi burada BA.2 eğer böyle bir durum oluşturursa o zaman bizim ülkemize de girmesi durumunda tekrar bir dalga oluşabilir ve sayılarında bir artış olabilir."

"NORMALİZASYON SÜRECİNE GİRMEK İÇİN ERKEN"

Normalleşme sürecini hızlandırmanın erken olduğunu belirten Ertuğrul şunları aktardı:

"Dünyada pandemi tüm hızıyla devam ediyor. Hala virüs tüm hızıyla insanlara bulaşmaya devam ediyor ve hala yüz binlerce insanı etkilemeye de devam ediyor. Şimdi böyle bir süreç içerisinde pandemiden şu anda veya önümüzdeki birkaç ay içerisinde çıkıyoruz demek bence yanıltıcı olur.

Çünkü süreci görmemiz, sürece göre adım atmamız gerekir. Ben de o nedenle Avrupa ülkelerinin bugün başlattıkları normalizasyonun aslında bir miktar erken olduğunu düşünüyorum. Hele hele bizim ülkemizde bu normalizasyon sürecine girmek de bence erken bir dönem."

Koronavirüste yeni tehlike! Omicron'un alt varyantı yayılmaya başladı... ile ilgili etiketler salgın Omicron vaka artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.