Koronavirüsle benzerlik gösteren 3 virüs, yarasalardan çıktı

India Today gazetesinde kısa bir zaman önce yer alan habere göre, yeni gerçekleştirilen bir araştırmada yarasalarda koronavirüse tüm virüslerden daha çok benzeyen üç virüs tespit edildi.

Koronavirüsün çıkış noktası olduğu düşünülen Wuhan'da araştırmalar yürüten Dünya Sağlık Örgütü ekibi, yarasa ve pangolinlerin virüsü bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını duyurmuştu. Ancak bu iddialar hiçbir zaman tam olarak inandırıcı bulunmamıştı.

BU ARAŞTIRMA ÇOK KONUŞULAN TEORİYİ DERİNLEŞTİREBİLİR

India Today gazetesinde yayınlanan bir araştırma, koronanın kökenlerine ve virüsün hayvanlardan insanlara nasıl bulaştığına dair teorinin derinleştirilmesini sağlayabilir. Ancak bu yeni keşif bilim camiasında, doğada insanlara bulaşması mümkün olan bu tür virüslerin varlığına ilişkin endişeleri artırdı.

LAOS'TAKİ YARASALARDA KORONANIN EN YAKIN AKRABASI OLAN 3 VİRÜS BULUNDU

Paris'teki Pastör Enstitüsü'nde bir virolog olan Marc Eloit liderliğindeki araştırmacılardan oluşan bir ekip, Laos'un kuzeyindeki mağaralarda bulunan 645 yarasadan toplanan tükürük, dışkı ile idrar örneklerini inceledi ve Kovid-19'un yakın akrabası olan üç virüsü tespit etti.

"KÖKENİNİ BULMAK İÇİN ÇEŞİTLİLİĞİ TESPİT ETMELİYİZ"

Makalede, Kovid-19'un kökenlerinin bulunması ihtiyacına da vurgu yapıldı ve "SARS-CoV-2'nin kökenlerinin deşifre edilmesi için hayvanlardaki koronavirüslerin ve daha özel olarak yarasa koronavirüslerinin çeşitliliğini tespit etmek esastır" denildi.

SALGINDA SON DURUM

3 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 27 bin 351 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 194 oldu. Bir günde toplam 348 bin 462 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 22 bin 4 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 72,54 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 87,06 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 110 milyon 333 bin 793’e yükseldi.

Koronavirüsle benzerlik gösteren 3 virüs, yarasalardan çıktı ile ilgili etiketler Koronavirüs salgın Virüs yarasa
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.