Koronavirüs otel fiyatlarını etkileyecek mi?

Koronavirüs salgını süresince otellerde alınan tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Odalara bir başka müşteri alınırken 24 saat beklenirken, müşteri sayısı da düşürüldü. Bu durumun fiyatlara etkisinin olup olmayacağı ise merak konusuydu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, bu durumun getirdiği maliyetin otel fiyatlarına yansımayacağını belirtti.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, video konferans ile gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2020 yılının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en talihsiz yıl olarak kayıtlara geçeceğini belirtti.

“BU DÖNEMDE OTELLERDE EL DEĞİŞTİRMELERİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Eresin, bu dönemde otellerde el değiştirmelerin olacağını düşünmediğini ifade ederek, turizm sektörünün ayrıcalıklı kredilerden olabildiğince faydalanmaya çalıştığını, böylelikle bazı tehlikelerin ötelenmiş olduğunu söyledi.

MAALİYETLER OTEL FİYATINA YANSITILMAYACAK

Fiyat politikasına yönelik sık sık soru geldiğine dikkati çeken Eresin, “Kovid-19 ile alakalı otellerde birçok tedbir alınıyor ve yeni bir sürü maliyetler ekleniyor ama hem otelciler olarak hem de vatandaşlar olarak zaten fedakarlık yaptığımız günlerden geçiyoruz. Dolayısıyla bu maliyetlerin bu sene hiçbir otelimizde satış fiyatlarına yansıtılmayacağını ben biliyorum. Kovid-19 öncesinde fiyatlarımız neyse o fiyatlara sadık kalabilmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

DHA

Koronavirüs otel fiyatlarını etkileyecek mi? ile ilgili etiketler tatil otel Koronavirüs Korona maaliyet fiyat ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.