Koronavirüs olanlara 2. doz hakkı doğdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'ndan koronavirüs geçirenlere uygulanacak aşılarla ilgili yeni bir karar çıktı. Buna göre, daha önce koronavirüs geçirenlere tek doz olarak uygulanması kararı alınan aşılar artık 2 doz olarak uygulanacak. Bugün yürürlüğe giren karar sonrası aşı randevuları da erişime açıldı.

Salgınla mücadele kapsamında aşılama işlemleri ülke genelinde tüm hızla devam ederken hastalığı geçirenlere tek doz olarak uygulanması planlanan aşı kararında tepkiler sonrası geri adım atıldı.

SIRASI GELENLER AŞISINI OLABİLECEK

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi. Buna göre, koronavirüs geçirip, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara da artık 2. doz yapılacak. Randevuların açıldığı 2. doz aşıda sırası gelenler aşısını olabilecek.

AŞI KİMLİĞİ İÇİN 2 DOZ İSTENİYOR

Avrupa'ya seyahatlerde istenen aşı kimliğinde hastalığı geçirseniz de 2 doz aşı olma zorunluluğu var.

HATIRLATMA DOZU 6 AYDAN 3 AYA İNDİRİLMİŞTİ

Türkiye'de koronavirüse yakalanarak, hastalığı geçirenlerde 6 ay sonra uygulanan aşı geçtiğimiz günlerde 3 aya düşürülmüştü. Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca hatırlatma dozuyla ilgili olarak "Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirildi" ifadelerini kullanmıştı.

SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 225 bin 253 test yapıldı, 5 bin 160 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. 52 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. İyileşen ve karantinadan çıkanların sayısı 4 bin 636 oldu.

Türkiye'de uygulanan 1. doz, 2. doz ve 3. doz aşı sayısı toplamda 55 milyon 349 bin 378'i buldu. 18 yaş üstü nüfusun yüzde 59.42'si en az 1. doz koronavirüs aşısı yaptırdı.

1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 59,42, 2'nci doz ortalaması yüzde 26,11 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1'inci dozda 36 milyon 879 bin 365, 2'nci dozda 16 milyon 209 bin 662 ve 3'üncü dozda 2 milyon 260 bin 351 aşı uygulandı.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik olurken, en düşük aşılama oranına sahip iller ise Bingöl, Ağrı, Batman, Şırnak, Muş, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Bitlis ve Siirt oldu.

Koronavirüs olanlara 2. doz hakkı doğdu! ile ilgili etiketler Koronavirüs salgın ikinci doz korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.