Koronavirüs kabusunun büyüdüğü NBA'de yeni düzenleme yolda: Oyuncu transferinde yeni dönem

NBA'de koronavirüs protokolüne takılan oyuncuların sayısı her geçen gün artarken maçların ertelenmesinin önüne geçmek için yeni bir düzenleme geliyor. Buna göre takımlar karantinaya giren her bir oyuncu için bir serbest oyuncu ile sözleşme imzalayabilecek. Ayrıca geçici sözleşme imzalanan oyuncular takımlarıyla hemen maça çıkabilecek ve oyuncunun maaşı takımın yıllık bütçesine dahil edilmeyecek.

Koronavirüse yakalanan birçok oyuncunun karantinaya girdiği NBA'de maçların ertelenmesinin önüne geçmek için yeni bir düzenlemenin hayata geçirilmesi planlanıyor. ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin duyurduğu gelişmeye göre, NBA yönetimi ile Oyuncular Sendikası serbest oyuncuları da ilgilendiren bir düzenleme için anlaştı.

Buna göre, takımlar koronavirüs protokolüne takılan her bir oyuncusu için serbest kalan bir oyuncu ile sözleşme imzalayabilecek. Ayrıca, eğer 2 tane oyuncu karantinaya girerse minimum 1, 3 tane oyuncu karantinaya girerse 2 tane oyuncuyu kadroya katmak da zorunlu hale getirildi.

NBA kuralları gereği bazı oyuncuların karantinaya alınmasına rağmen eğer bir takım, 8 aktif oyuncuya sahipse o maç oynanıyor.

Geçici sözleşme imzalanan oyuncular yeni takımlarıyla hemen sahaya çıkabilecek. Ayrıca geçici sözleşme imzalanan oyuncunun maaşı takımın yıllık maaş bütçesine dahil edilmeyecek. Bu durumun özellikle Brooklyn Nets gibi yüksek lüks vergisi ile karşı karşıya olan takımlar için büyük bir avantaj olduğu belirtiliyor.

NBA'DE BAZI MAÇLARA KORONAVİRÜS ENGELİ GELDİ

Koronavirüs vakalarının artması sonrası NBA'de bazı maçlara erteleme geldi. Atlanta Hawks-Cleveland Cavaliers, Brooklyn Nets-Denver Nuggets ve Philadelphia 76ers-New Orleans Pelicans maçları ise takımlardaki COVID-19 test sonuçları pozitif çıkan oyuncuların fazlalığı nedeniyle ertelendi.

Hafta içi oynanması planlanan Brooklyn Nets-Washington Wizards ve Toronto Raptors-Orlando Magic karşılaşmaları da aynı gerekçeyle ileri bir tarihte oynanacak.

100'e yakın oyuncunun karantinada olduğu ligde Kevin Durant, James Harden, Giannis Antetokounmpo ve Trae Young gibi yıldızlar, 10 gün boyunca parkeye çıkamayacak.

Koronavirüs kabusunun büyüdüğü NBA'de yeni düzenleme yolda: Oyuncu transferinde yeni dönem ile ilgili etiketler NBA Sözleşme oyuncu maç erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.