Koronada 4 yeni belirti!

Tüm dünya koronavirüs salgınına yönelik kararlı mücadelesini sürdürüyor. Salgına ilişkin araştırmalar bütün hızıyla devam ederken, İspanya'da yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüsün tat kaybı ile bağlantılı olarak dilde büyüme, dil üzerinde yara ayrıca avuç içlerinde ve ayak tabanlarında yanma hissi ve soyulma gibi yeni belirtileri ortaya çıktı.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki La Paz Üniversite Hastanesi ve Madrid Sağlık Hizmetleri departmanına bağlı doktorların ortak yürüttüğü bir çalışmada, koronavirüsün belirtilerinin dilde, ayak tabanlarında ve avuç içlerinde de görülebileceği açıklandı.

DİL ÜZERİNDE YENİ BELİRTİLER

Madrid'deki fuar alanında Nisan 2020'de kurulan sahra hastanesinde tedavi gören Kovid-19 hastaları üzerinde yapılan araştırmalarda, "tat kaybı ile bağlantılı olarak dilde büyüme, dil üzerinde yara ve pürüzlerin de Kovid-19 belirtilerinden biri olduğu" ileri sürüldü.

Araştırmada, daha çok ateş, öksürük, aşırı halsizlikle kendini gösteren Kovid-19'un aynı zamanda "avuç içlerinde ve ayak tabanlarında yanma hissi, soyulma ve kızarıklıkların oluştuğu küçük lekelerle de belirti verebileceği" ifade edildi.

KORONAVİRÜSÜN DAHA ÖNCE TESPİT EDİLEN BELİRTİLERİ

Ateş
Öksürük
Nefes darlığı ya da nefes alma güçlüğü
Üşüme
Üşümeyle birlikte tekrar eden titreme
Kas ve eklem ağrıları
Baş ağrısı
Boğaz ağrısı
Tat ve koku alma kaybı
Ciltte kızarıklık
Ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Öte yandan son günlerde vaka sayısında yaşanan bir nebze düşüş umutlandırsa da dünkü yayınlanan korona tablosu yeniden korkuttu.

Türkiye'de dün yapılan 180 bin 303 test sonucunda 681'i hasta, 7 bin 103 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Ağır hasta sayısı ise bin 791'e geriledi. Toplam vaka sayısı ise 2 milyon 442 bin 350 oldu. 

Son gün içerisinde 134 hasta vefat etti. Bu aynı zamanda 123 vefat yaşanan 19 Kasım 2020'den bu yana kaydedilen en düşük vefat sayısı oldu. Toplam vefat sayısı ise 25 bin 344'e yükseldi. 

Son 24 saatte 8 bin 108 kişi daha hastalığı yenmeyi başardı. İyileşenlerin toplam sayısı ise 2 milyon 322 bin 511'e ulaştı. 

Bugüne kadar 28 milyon 828 bin 496 test yapılırken, aktif vaka sayısı da 119 bin 839'a geriledi.

Koronada 4 yeni belirti! ile ilgili etiketler İspanya Korona Koronavirüs salgın korona belirtisi vaka artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.