Korona virüsle ilgili ilk güzel haber!

Aralık ayında ilk kez Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve daha sonra 60 milyon kişinin karantinaya alınmasına neden olan bir salgına dönüşen ve şu ana kadar 200'den fazla kişinin ölümüne neden korona virüsle ilgili ilk kez iyi bir haber geldi. Çin'in Wuxi kentinde uzmanlar virüsü 15 dakikada tespit edebilecek bir test geliştirdiklerini açıkladılar...

Uluslararası haber ajansalarına göre Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) dünya genelinde acil durum ilan ettiği koronavirüs için, Çinli uzmanlar yeni bir test geliştirdiklerinin açıkladılar. 

Çin Bilim ve Teknoloji Ofisi'nden yapılan açıklamada, geliştirilen yeni testin şüphelenilen kişide virüsün olup olmadığını 8-15 dakika arasında tespit edebildiği belirtildi.

Çin Ulusal Hastalık Kontrol ve Önleme Enstitüsü ve Wuxi merkezli bir yüksek teknoloji şirketi uzmanlarının ortak çalışması olan testin taşınabilir olmasının da kullanımı kolaylaştıran ayrı bir özellik olduğunu ifade edildi.

Korona virüsle ilgili ilk güzel haber!

Test kitinin seri üretimine başlandığını bildiren uzmanlar, yeni testin günde 4 bin kişide uygulanabileceğini belirttiler. 

Çin hükümetinin de desteklediği test, virüsün en çok ölüme neden olduğu Hubei bölgesinde uygulanmaya başlandı.

Korona virüsle ilgili ilk güzel haber! ile ilgili etiketler Çin Virüs Test Korona Wuhan korona virüsü Hubei Çin Ulusal Hastalık Kontrol ve Önleme Enstitüsü wuxi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.