Korona aşısı Biontech öldürüyor mu? Pfizer aşısı olan 23 kişi neden öldü?

Pfizer ve Biontech'in ürettiği koronavirüs aşısı Norveç ve ABD'de onlarca kişinin ölümüne neden oldu. Türkiye'de yapılmaya başlanan Çin aşısı CoronaVac aşısının muadili olan Biontech aşısı, yaşanan ölümlerin sebebi mi? Yan etkileri neler?

Türkiye'de de uygulanmaya başlayan kitlesel aşılama programı, dünyanın birçok ülkesinde de devam ediyor. Norveç ve ABD'de Pfizer Biontech aşısının kullanılması ve akabinde yaşanan ölümler, birçok insanı endişeye sevk etti. Acaba yaşanan ölümlerin sebebi Biontech korona aşısı mı?

KORONA AŞISI BİONTECH ÖLDÜRÜYOR MU?

Norveç'te son zamanlarda yaşanan ölüm vakaları, normalin üstünde seyrediyor. Ülkede 27 Aralık'ta başlayan Pfizer Biontech korona aşı uygulaması sonrası ölümlerde yaşanan artış akıllara Biontech ölümlere mi yol açıyor sorusunu getirdi.k

Biontech-Pifzer aşısı, yeni mutasyona karşı da etkili oldu - Son Dakika  Haberleri

Norveç İlaç Ajansı, internet sitesinden bir açıklama yaparak, Pfizer aşısının yapıldığı 23 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

"VAR OLAN HASTALIKLARI TETİKLEDİ"

Ajanstan yapılan açıklamada, ölenlerden 13'ünün yapılan incelemesinde aşının yaşlı insanlarda var olan hastalıklar ı daha ciddi boyuta taşıyan yan etkiye neden olduğunu sonucunun çıktığı belirtildi. Ajansın Tıbbi Direktörü Steiner Madsen ise, “Ölüm sebebinin aşı mı yoksa bunun aşılamadan sonra gerçekleşen bir rastlantı mı olduğu konusunda inceleme yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullanmış sonra da ülkede sağlık durumu kötü olan ve ciddi hastalıkları bulunan risk grubundaki kişilerin aşılandığını söylemişti. 

BioNTech ve Pfizer, 2021 aşı üretim hedefini 2 milyar doza çıkardı - Sağlık  Haberleri | NTV

ABD'de bir doktor ile Portekiz’de 41 yaşındaki bir hemşirenin mRNA tabanlı Pfizer-BioNTech aşısını vurulduktan bir sürene sonra vefat etmişti. 

PORTEKİZ'DE DE HEMŞİRE HAYATINI KAYBETTİ

Portekiz'de 30 Aralık 2020'de Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan Portekiz Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü'nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Öte yandan aşının ilk uygulaması sırasında ABD'li bir hemşire canlı yayında bayılıp düşmüş daha sonra öldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Korona aşısı Biontech öldürüyor mu? Pfizer aşısı olan 23 kişi neden öldü? ile ilgili etiketler bioentech
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.