Korkunç rakamlar... Serpme kahvaltı geleneği yüzünden yılda 100 milyar TL çöpe gidiyor!

Türkiye'de yıllık serpme kahvaltı nedeniyle tonlarca gıda israf ediliyor. Sadece serpme kahvaltılardaki israf nedeniyle yılda ortalama 100 milyar lira çöpe atılıyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, bu israfı önlemek için serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçilmesi gerektiğini belirtti. 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ülke genelinde yıllık serpme kahvaltı nedeniyle 100 milyar liralık israf yaşandığına dikkat çekerek bu israfa dur denmesinin gerektiğine dikkat çekti.

"TON TON GIDA GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖPE ATILIYOR"

"Türkiye'de ortalama 20 milyon ton gıda israf ediliyor. Gıda israfındaki suçluların baş aktörü ise “serpme kahvaltı”." diyen Bingöl, "Sadece serpme kahvaltılardaki israf nedeniyle yılda ortalama 100 milyar lira çöpe atılıyor. Peki, masaları tıklım tıklım dolduran bu kahvaltı çeşitleri gerçekten tüketiliyor mu? İşin mutfağından cevap veriyorum, kesinlikle hayır! Ton ton gıda göz göre göre çöpe atılıyor." ifadelerini kullandı. 

Bingöl, bu israfı önlemek için serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçilmesi gerektiğini belirtti. 

 Korkunç rakamlar... Serpme kahvaltı geleneği yüzünden yılda 100 milyar TL çöpe gidiyor!

Bingöl, "Bunu önlemenin yolu neydi? Bunu bir memleket meselesi olarak gördük. Hem memleketin hem de işletmelerin bereketini kaçırıyordu. Artık serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldık" dedi.

"SEÇME KAHVALTI LE HİÇBİR ŞEY ÇÖPE GİTMİYOR"

"Seçme kahvaltı" olarak başlattıkları uygulamada müşterinin sadece seçtiği ürünü sipariş ettiğini ve onun ücretini ödediğini anlatan Bingöl, "Neyi yemek istiyorsanız onu istiyor, onu yiyorsunuz ve onun parasını ödüyorsunuz. Sofradaki hiçbir şey çöpe gitmiyor. Tüketiciye müthiş kazanç sağlıyor. Önceden çocuk için dahi kişi başı ücret alınırken, şimdi belki de sadece patates kızartması rakamı ödeniyor. Tüketiciye de yüzde 50 tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

"BU MİİLLİ BİR MESELE"

Bingöl, gıdada israfı önlemenin önemine işaret ederek, "Bu milli bir mesele. Dünyada ciddi bir kıtlık ve gıda sorunu yaşanıyor. Böyle bir şeyde sadece restoran kendi para kazansın diye insanların yemediği şeyden para kazanmak ve israf etmek doğru değil. Bu vicdani bir mesele" ifadelerini kullandı.

Korkunç rakamlar... Serpme kahvaltı geleneği yüzünden yılda 100 milyar TL çöpe gidiyor! ile ilgili etiketler Kahvaltı