Korkunç iddia! Kovid-19'u Çin'e ABD askerleri mi getirdi?

Dünyayı kasıp kavuran ve Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel salgın - pandemi ilan etmek zorunda kaldığı yeni tür koronavirüs Kovid-19'un Çin'de ilk görüldüğü Vuhan kentine ABD'li askerler tarafından getirildiği ileri sürüldü. Çin Dışişleri, ABD'den bu iddiaya ilişkin açıklama istedi. Çin'in bu iddiasına temel olan gelişme ise ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi direktörü Robert Redfield'ın yaptığı açıklama oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cao, kişisel Twitter hesabından, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield'in görüntülerine yer verilen bir video paylaştı.

Videoda, Redfield daha önce gripten ölen bazı ABD vatandaşlarında Koronavirüs (Kovid-19) saptandığını belirtiyordu. 

Cao, CDC Direktörü'nün bu açıklamayla kendini ele verdiğini ima ederek, ilk hastanın ABD'de ne zaman ortaya çıktığını, salgının kaç kişiye bulaştığını ve hangi hastanelerin kullanıldığının açıklanmasını istedi. 

Sözcü Cao, "Salgını Vuhan'a getiren ABD ordusu olabilir. Şeffaf olun. Verilerinizi halka açıklayın. ABD bize bir açıklama borçlu" diye konuştu. 

Korkunç iddia! Kovid-19'u Çin'e ABD askerleri mi getirdi?

Korkunç iddia! Kovid-19'u Çin'e ABD askerleri mi getirdi? ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Robert Redfield ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC Çin Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Erdal Beşikçioğlu Melek Mosso konserinde dans etti

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gençlik festivali düzenledi. Beşikçioğlu, Melek Mosso şarkı söylerken dans etti.