TÜRSAB Haberleri

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, kısa adıyla TÜRSAB, 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı kanun ile kurulmuş, seyahat acentelarının kuruluş işlemlerinden itibaren tüm işlemlerinde yetkili kurumdur.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı "Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu" uyarınca kurulmuş olan bir meslek birliğidir. TÜRSAB’ın temel amacı, seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır.
1618 sayılı kanunun belirlediği yetkiler çerçevesinde meslek disiplininin sağlanması, mesleğin gelişimine ilişkin faaliyetler, seyahat acentalarının karşılaştıkları sorunların çözümü yönünde yapılan çalışmalar, TÜRSAB’ın hizmet alanıiçinde yer alan önemliişlevler arasındadır.


Turizm sektörümüzde yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlara ilişkin tüm konuları ilgili mercilerin dikkatine sunmak, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek de TÜRSAB’ın temel amaçları arasında yeralmaktadır.

Türkiye seyehat faaliyeti gösteren tüm acentelerin Türsab üyesi olması ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentası İşletme Belgesi bulundurması gerekmektedir. Bu belgesi bulunmayan ve Türsab üyesi olmayan fakat seyahat acenteliği konusunda faaliyet gösteren firmalara, web sitelerine itimat etmemmenizi ve her hangi bir seyahat organizasyonu yapmamanızı önemle belirtiriz.

Firmamız EMR Turizm A.Ş.' ne ait olan Egripo Turizm Seyahat Acentası'nın 8069 belge numaralı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentası İşletme Belgesine https://www.tursab.org.tr/uye-acentalar internet adresinden ulaşabilirsiniz.