Neymar Haberleri

Asıl adı Neymar da Silva Santos Junior olan ama sadece Neymar ismini kullanmaktadır. Brezilya Milli Takımı'nın ve Barcelona'nın vazgeçilmez yıldız forvet oyuncusudur.

 Neymar da Silva Santos Júnior ya da kısaca Neymar 5 Şubat 1922 yılında Brezilyanın Mogi das Cruzes, kentinde dünyaya gelen Neymar genellikle sol açıkta ve forvette oynamaktadır. Futbola 2003 yılında Santos altyapısında başlayıp 2009 yılında bu takımda profesyonel olmuştur. Yine 2009 senesinde Brezilya da en iyi genç futbolcu ödülünü alıp 2011-2012 yıllarında 2 defa üst üste Güney Amerika da yılın futbolcusu seçilmiştir.

2010 yılından itibaren Santosta düzenli olarak forma giyen Neymar gösterdiği üstün performansla başta Barcelona, Real Madrid, Chelsea olmak üzere birçok Avrupa takımının dikkatini çekti.  Özellikle Chelsea Neymar ile yakından ilgilendi. Mavi-beyazlı ekip transfer için Santos kulübüne 17 Milyon Paund bonservis bedeli önerdi. Ancak Santos hem ücreti düşük buldu hemde Neymar çeşitli nedenlerden dolayı o sezon Chelsea’ye gitmek yerine kulübünde kalmayı tercih etti. 25 mayıs 2013 tarihinde de 57 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Barcelona’ya transfer oldu. Bu transferi Barcelona ve Santos resmi siteleri dünyaya duyurdular. Barcelona Neymar’ı transfer ederek Ezeli rakibi Real Madrid'e karşı büyük bi koz oluşturdu.

Halen Barcelona'da forma giymekte olan Neymar burda büyük başarılar kazanmak istiyor. Şuan kendi ülkesinde düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'da oynamaktadır. Brezilya'nın en etkili silahı olarak gösterilen Neymar takımın adeta forvetteki öldürücü silahı pozisyonundadır.