Kışa hazırlık konserve zamanı geldi! İşte konserve hazırlamaya ve tüketmeye dair her şey

Yaz mevsiminin özellikle son zamanlarında yapılmaya başlayan konserveler kışın hem masraftan kısmanıza yardımcı olurken hem de yaz meyve ve sebzelerini daha sağlıklı bir şekilde tüketmenize yardımcı olur. İşte konserve yapmaya ve tüketmeye dair tüm püf noktalar…

KONSERVE NEDİR? 

Konserveler yemeklerin uzun süreli bozulmadan muhafaza edilmesini sağlar. Günümüzde aklınıza gelebilecek birçok yiyecekle konserve yapılabilir. Mısır, bakliyat, et, sebze, hazır yemekler  hatta meyve bile bu şekilde uzun süre saklanabilmektedir. 

KONSERVE NASIL YAPILIR?

Konserve yapmak için bazı detaylara dikkat edilir. Sağlıklı ve lezzetli konserve yapmak için gıdalar şu aşamalardan geçerek hazırlanır:

Çürük olmayan, orta olgunluktaki sebzeler seçilerek hazırlıklara başlanılır. Bu madde tazelik için önemlidir.

Sebzeler yıkanır ve sap kısımları ayrılır. İstenilen büyüklükte doğranır. Bu konserve kabını daha iyi kullanmak içindir.

Konservenin temel kuralı kullanılacak besinin hafif soteleme işleminden geçerek sıcak şekilde kapatılmasıdır.

Doğranan sebzeler bir tencere içinde hafif ateşte döndürülür ve kavanozlara eklenir. Sıcak şekilde eklendiğinde ömrü daha uzun olur.

Konserve kavanozlarının güvenlik testinden geçmesi gerekir. Bu test ise kavanozu ters çevirerek denenebilir.

Eğer ters şekilde çevrilen kavanozda akma meydana gelmiyorsa, konserve işlemi başarıyla tamamlanır.

Kışa hazırlık konserve zamanı geldi! İşte konserve hazırlamaya ve tüketmeye dair her şey

KONSERVENİN ZARARLARI NELERDİR?

Konserveler evde yapılsa da yine de yiyeceklerin taze bir şekilde tüketilmesi çok daha sağlıklıdır. Evde yapılan konservelerde bazı hatalar bozulmaya sebep olabilir Ürünün ekşimesi, hava alması ve çürümesi önlenmediği durumlarda tüketilmemelidir. 

KONSERVENİN YARARLARI NELERDİR?

Zararları olduğu gibi hayatı kolaylaştıran faydaları da olan konserveler pratikliğinden ötürü özellikle yemek yapmak için yeterli vakti olmayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Mevsimi dışında da bazı besinler yemek istediğinizde, konserve yiyeceklerden faydalanmak da oldukça pratik ve daha sağlıklı olur. 

Kışa hazırlık konserve zamanı geldi! İşte konserve hazırlamaya ve tüketmeye dair her şey - Resim : 2

KONSERVE TÜKETİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Ev yapımı konserve ürünleri tüketmeden önce, kapağın tam olarak kapalı olmasına dikkat ediniz. Hava almış olan ürünler bozulmuş yiyeceklerdir.

Ev konservelerinde kapağın düz bir şekilde kalması gerekiyor. Hafif bombe olanlar hava almıştır. Kesinlikle tüketmemelisiniz.

Kapağı açtığınızda su fışkırıyorsa içeride bakteriler olduğuna işarettir.

Pişirme aşamasında ise en az 10 dakika besinlerin pişirilmesi gerekiyor.

Balık konservelerinde ise kapak açıldıktan sonra küflenme görünmüyorsa tüketime uygundur.

Kışa hazırlık konserve zamanı geldi! İşte konserve hazırlamaya ve tüketmeye dair her şey ile ilgili etiketler konserve konserve yapma konserve nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.